Vandaag begint mijn nieuwe leven!

 

Vandaag, 1 oktober 2015, begint mijn bestaan als zelfstandige. Zzp-er zo je wilt. Anyway, vannacht zo’n beetje de hele nacht wakker gelegen. Niet dat ik me zorgen maak, integendeel. Ik ben juist enthousiast. Heel enthousiast zelfs, en dat maakt dat ik mijn hoofd zo boordevol ideeën heb, dat ik er niet van kon slapen.

Ik begin vroeg. Om zes uur uit de veren, manlief de deur uit en ik ga aan de gang. Doel van de oefening is om de zolderkamer te veranderen in een werkkamer. De computer aansluiten, tv uitproberen, muziekje en dan die doos nog die in de hoek staat… Er zit een bureaustoel in. Gisteren gekocht, op de laatste dag dat ik de beschikking had over een auto van de zaak. Het bruintje van mijn ‘zaak’ kan een auto nog niet trekken, dus vanaf nu gaat alles met het openbaar vervoer. Straks ga ik een broodje eten met mijn ex in Zwolle en pak ik de bus en de trein, maar nu nog eventjes de bureaustoel op z’n plek zetten.

Ik kijk naar de doos en ineens valt het me op dat ie wel behoorlijk plat is. Huh… daar kan niet eens een stoel in joh… ze hebben me de verkeerde doos meegegeven. Heb ik weer! Op de doos staat een afbeelding van een bureaustoel, dat wel… Vreemd… Ik scheur de verpakking open en zie tot mijn grote verbazing geen stoel, maar een groot aantal losse onderdelen…. Oh, nee hè, het is niet waar…. ik moet toch niet zelf dat ding in elkaar zetten? Het was wel waar….

Nou laat ik me niet zo gemakkelijk uit het veld slaan, dus ik doe een greep in de grabbelton en ik haal er een grote stalen buis uit. Verschillende andere onderdelen volgen en ik leg ze keurig op een rijtje. En nu een handleiding misschien? En ja hoor, daar volgt een A-viertje met een paar afbeeldingen. Vol goede moed begin ik aan het knutselwerkje. De eerste afbeelding geeft aan dat ik een groot vierkant stalen ding onder de zitting moet schroeven. Handig, de gaatjes zitten er al, dus dat is zo gepiept. De tweede instructie volgt en de derde en de vierde….. en dan? Dan heb ik een halve stoel en geen instructies meer…. Oh, wacht, op de achterkant staat ook nog wat….. Uuhm, ik had op de achterkant moeten beginnen…. Wat stom zeg, wie begint er nou op de achterkant. Uuuhmm dat was de voorkant…. Shit, en nu?

Gewoon doorgaan Miranda, niet op letten verder. Ik kijk naar plaatje 1 en zie dat ik de armleuningen aan de zitting moet maken. Dat grote stalen ding dat ik er eerder al aangemaakt had, zit behoorlijk in de weg, maar na enig duw- en trekwerk zitten de armleuningen op hun plek. Helaas lukt het niet om alle schroeven erin te krijgen, maar een kniesoor die daarop let toch? Triomfantelijk ga ik zitten en sleep met mijn voeten over de grond om het ding op zijn plek te rijden. Huh, hij doet het niet….. Ik kijk naar beneden en zie dat de wieltjes er nog niet onder zitten. Jeetje, je moet ook alles zelf doen. Ik klik de vijf wieltjes op hun plek en dan kan ik eindelijk genieten van het gevoel op mijn eigen bureaustoel in mijn eigen kantoor te zitten. Ik leg mijn handen in mijn nek en kijk rond. Dit gaat goedkomen, denk ik tevreden.

En nu snel naar de bushalte! Je moet je ex nooit laten wachten :-).

6 comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s