Verrassing in bed

 

De dag begint zoals altijd. Nadat de wekker gaat snoozen mijn lief en ik nog even in elkaars armen. Het woordje ‘even’ neem ik vandaag heel serieus. Ik heb namelijk andere plannen…. en nee, dubbelzinnige denkers onder ons….. het is niet wat jullie nu denken :-).

Ik schiet overeind en rol naar mijn kant van het bed, mijn lief in verwarde staat achterlatend. Zijn blik wordt zo mogelijk nog vragender als ik met mijn kop onder het bed duik. ‘Onder de dekens ala, maar onder het bed? Wat moet ze daar?’ Ik hoorde het hem denken.

Ik graaide met mijn armen over de vloer. Ergens onder het bed had ik ze verstopt: de cadeautjes! Want, lieve mensen, mijn lief is vandaag jarig! En voor het eerst in ons achtjarig samenzijn heb ik cadeautjes voor hem gekocht….. Ja, ja, het is schandalig dat ik dat nog nooit eerder gedaan heb, ik weet het… Het is ook niet zo erg als het nu lijkt, maar voorgaande jaren gingen we samen winkelen en een cadeautje uitzoeken. Dus ’s morgens was er weinig uit te delen behalve een kusje en een felicitatie.

Dit jaar hadden we afgesproken dat ik hem mee naar de sauna zou nemen. Dat was genoeg, had hij mij verzekerd. Maar ja, dat vond ik toch wat karig, dus vandaar dat ik voor een verrassing wilde zorgen. Gelukkig werd ik geholpen door het feit dat hij mij onbedoeld wat cadeautips had gegeven. Normaal gaat dat bij mij het ene oor in en het andere oor uit, maar ik had ze nu goed opgeslagen.

Op het gezicht van mijn lief verschijnt een grote verbaasde grijns, wanneer ik hem de pakjes geef. Ik voel me warm worden van binnen. Alleen al vanwege die blik in zijn ogen weet ik zeker dat ik hem vaker ga verrassen. Blijkbaar zijn het niet alleen vrouwen die ‘nee’ zeggen en ‘ja’ bedoelen :-). ‘Zijn die pakjes echt voor mij?’ vraagt hij. Ik antwoord met een kort knikje en hij begint ongeduldig zijn eerste cadeautje uit te pakken.

Na wat onhandig gefrunnik lukt het hem uiteindelijk om de verpakking te openen en te zien wat erin zit. ‘Aah Miran, je hebt echt naar mij geluisterd!’ Hij zei het zo verrast dat ik me bijna schaamde. Blijkbaar is het erg ongebruikelijk dat ik naar hem luister….  Ik neem me voor dat wat vaker te doen. Niet te vaak natuurlijk, het moet wel een beetje spannend blijven 🙂

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s