Voor dag en dauw aan de sjouw…

Vandaag ga ik voor de laatste keer met mijn auto Vlieland af. Dat betekent dat het ook de laatste keer is dat ik zelf dingen kan meenemen uit ons Vlielandse huis. Vanaf 1 januari zal ons huis niet meer mijn huis zijn. Zo zijn de afspraken en ik heb er vrede mee.

Het hele weekend heb ik mijn spulletjes bij elkaar gesprokkeld. Laatjes en kastjes door op zoek naar paperassen, kledingstukken en andere persoonlijke zaken. Veel had ik al eerder verhuisd, dus het komt nu aan op de nog achtergebleven dingen.

De zon is nog niet op als ik vanmorgen mijn auto voor de deur rijd. Als een volleerd verhuizer laad ik alle manden, dozen en tassen in mijn Jeep. Ik kies bewust een moment van de dag dat de kans klein is dat er mensen in de Dorpsstraat lopen. Het is niet iets vrolijks ofzo, zo’n min of meer verplichte verhuizing, dus het inpakken doe ik liever even snel in mijn eentje.

De wakker wordende vogeltjes produceren een gepast achtergrondmuziekje. Als de auto is ingeladen neem ik afscheid van alle kamers. Ik kijk rond of ik iets vergeten ben en sluit langzaam de deur van onze slaapkamer. Herinneringen aan voorbije tijden gaan door mijn hoofd. Ik blok mijn gedachten en haal een doekje over de wastafel in de badkamer. De tandenborstel van de man des huizes zet ik netjes terug op de rand met de tube tandpasta ernaast. De gebruikte handdoeken gooi ik in de wasmand als stil bewijs van mijn aanwezigheid.

De komende weken reis ik nog geregeld heen en weer naar Vlieland om mijn werk zo goed mogelijk af te ronden. Mijn opvolger is benoemd en staat te popelen om te beginnen. Mijn huis voelt niet meer als thuis maar als een luxe logeeradres. Ik ben hier klaar en het is goed zo. Ik kijk steeds meer uit naar 1 januari. Dan begint mijn nieuwe leven. En daar heb ik geweldig veel zin in!

Familie, vrienden, vriendinnen en nieuwe opdrachtgevers, Here I Come!

Liefs, Miranda

 

4 comments

 1. Lieve miranda,
  Weer mooi verwoord , wij wensen jou ook alle goeds&moois in jou verdere toekomst in alles wat je doet, en ook fijne dagen met feestdagen met je familie, de nieuwe weg is begonnen voor jou weer een les voor op je pad , ga dr voor en je zult alles vinden waar je goed in bent en het zal je dubbel zo hard waar je voor geknokt heb uitkomen en beloond worden , het ga je goed xxknuffels van herman&jeyanthi🙏🏾🙏🏾🙏🏾🙏🏾💋namste

  Liked by 1 persoon

  • Hallo Herman en Jeyanthi,
   Dank je wel voor jullie lieve woorden. Voor jullie ook heel veel geluk en ook sterkte in het nieuwe jaar. Levenslessen zijn niet altijd gemakkelijk. Ik heb bewondering voor de wijze waarop jullie met de lessen omgaan. Liefs, Miranda

   Like

 2. Hallo Miranda, wat te zeggen na al die stormen, die over jou heen zijn gekomen. En wat te zeggen over al die hartverwarmende, soms ook hartverscheurende columns van jou. Ik blijf wat stil ,met bewondering voor jouw kracht. “Het komt wel weer goed ” ( wel “Anders goed” ) daar hou je je aan vast en zo is het !
  Lieve groet, Tanneke Meijer

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s