Geen einde maar een nieuw begin

 

Wat een bijzondere dag gisteren. Terwijl ik net de laatste letter tikte van een SEO tekst voor een bedrijf waar ik regelmatig voor schrijf, zag ik in de hoek van mijn beeldscherm een nieuw mailtje binnenkomen. Justin, een vriend van mij, was de afzender. Het eenregelige bericht was voldoende om mijn hart sneller te laten kloppen. En nee, ik heb geen amoureuze gevoelens voor dit manschap, de opwinding was van geheel andere aard.

Hij schreef: ‘Deze functie kwam net bij ons binnen, ik dacht meteen aan jou. Ik denk dat we hier wel een subcontractor op kunnen zetten.’ Huh….. een subcontractor? Is dat een apart soort tractor? Of iets dat onder een tractor hangt? Ik had werkelijk geen idee.

Justin is een IT man. Ik ben zeker geen IT vrouw, dus het kwartje viel door deze korte boodschap helemaal niet. Totdat ik naar beneden scrolde, naar het mailtje dat eronder zat. Ik zag een dijk van een opdracht als online marketingmanager bij de bank die onlangs de campagne ‘Een aandeel in elkaar’ lanceerde. Daarvoor was ‘ Samen sterker’ het devies, en die slogan zie je een paar jaar na dato nog steeds op diverse online kanalen van de bank staan.

De nieuwe Pay off, die ook al weer stamt uit november 2014, kom ik online nergens tegen. Een klein bewijsje van het feit dat ze wellicht een online marketingmanager kunnen gebruiken om enige samenhang aan te brengen en een online strategie uit te denken. Lijkt me een mooie uitdaging, dus ik mail terug dat ik zeker interesse heb.

Nog geen half uur later heb ik een collega van Justin aan de lijn, die ervoor zal zorgen dat ik op een presenteerblaadje zal worden voorgedragen. Als subcontractor dus. Het blijkt een manier te zijn om als zelfstandige, via het bedrijf waar Justin werkt, ingezet te worden bij opdrachtgevers. Mijn CV valt blijkbaar in goede aarde. Niet zo gek overigens, ik heb 16 jaar bij een dochter van dezelfde bank gewerkt, dus ik ken de organisatie, en ook de werkzaamheden zijn me op het lijf geschreven.

Dus, lieve volgers, als het een beetje mee zit, ben ik de komende drie maanden in Utrecht te vinden. Met die gedachte in mijn hoofd stapte ik zelfverzekerd op de trein naar Amersfoort. Een zakelijke afspraak en daarna een etentje met mijn voormalige team. Shabu Shabu was de locatie en gelukkig lukte het me om met de Google navigatie op mijn telefoon de weg vanaf het station te vinden. Wel een beetje wennen zo zonder auto, maar ik moet zeggen, het bevalt me wel. Ook al zat ik in de trein op de trap omdat het zo vol was.

Afijn, ik dwaal af, wat wilde ik nog zeggen? Oh ja, die zakelijke afspraak, daar kwam ook nog een leuke opdracht uit voor 4 uur per week tot het einde van het jaar.

Overladen met lieve cadeautjes en kaartjes liep ik gisteravond terug naar het station en ik glunderde van trots. Ik wilde het wel uitschreeuwen van enthousiasme: ‘Hallo nieuwe wereld, hier ben ik!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s