Wat geef jij jezelf?

 

Laatst kreeg ik een pak inzichtkaarten. Voor de gein begon ik met er elke dag eentje te trekken. Het is inmiddels een goede gewoonte geworden.

De kaart van vandaag zegt:

‘Ik ontdek dat, hoe meer ik mezelf uit vrije wil geef, des te meer mij gegeven wordt om te geven.’

Geen gemakkelijke tekst. Ik moest hem een paar keer lezen. Het centrale woord is ‘geven’. Dan kan ik het natuurlijk afdoen met een cliché als: ‘geven is mooier dan ontvangen.’ Maar deze spreuk gaat dieper dan dat. Het zegt dat je eerst jezelf iets moet geven, voordat je ook een ander blij kan maken.

Ik moet ineens denken aan die instructie in het vliegtuig, waarbij de stewardess zegt:’ Bind eerst uw eigen zuurstofmasker voor en help dan uw kinderen’. Dit voorbeeld laat zien dat het niet egoïstisch is om goed voor jezelf te zorgen. Omdat je alleen dan genoeg energie hebt om er ook voor anderen te zijn als dat nodig is.

Hoeveel tijd heb jij de afgelopen week besteed aan dingen waar je energie van krijgt?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s