Een ontbrekende schakel

Terwijl we met z’n allen wachten op de komst van het kindje Jezus probeer ik het verlies van mijn kind te verwerken. De eerste Kerst zonder hem. Hoewel ik Robin elke dag mis en hij geen moment echt uit mijn gedachten is, zal Kerst confronterend zijn.

Kerst is één van de weinige momenten in het jaar dat we met ons gezin en onze familie bij elkaar zijn. In de hectiek van alledag komt het soms voor dat je elkaar weken niet ziet of spreekt. Kerst is altijd een rustpunt. Een moment om elkaar te laten voelen hoeveel je van elkaar houdt en hoe fijn je het vindt om onderdeel uit te maken van een liefdevolle familie.

Dit jaar is alles anders. Natuurlijk is die liefdevolle familie er nog steeds maar er mist een schakel aan de ketting. In april viel de ketting uit elkaar en sindsdien zijn we met de moed der wanhoop bezig om de overgebleven schakels weer aan elkaar te verbinden. Beschadigde schakels, maar ook verschillende schakels, met ieder hun eigen manier om om te gaan met het verlies.

Toch zoeken en vinden we troost bij elkaar. Robin leeft in onze gedachten en harten voort. Ik hoop op een Kerst vol warme herinneringen. Maar bovenal hoop ik dat Robin meekijkt en het kerstfeest meeviert met iedereen die ons voorging naar die plek waar geen verdriet meer is.

Ik wens jullie allemaal een warme Kerst met iedereen die je lief is X.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s