Geen idee….

Zoals jullie vast niet ontgaan is hebben we vanaf april een seizoenplek op Stortemelk. Vorige week heb ik me gestort op de wereld die ‘kamperen’ heet. Alles nieuw gekocht, dus het lijkt me niet onverstandig om de nieuwe aanwinsten goed te verzekeren. Kwestie van één telefoontje toch……? 

De vriendelijke dame van de Rabobank vraagt of ze mij eerst een aantal vragen mag stellen. Natuurlijk mag dat. Ze brandt los (antwoorden tussen haakjes):

  • Waar bevindt de tent zich nu? (Bij de winkel, de verzekering moet ingaan op 1 april.)
  • Dus hij ligt op Dorpsstraat 33? (Nee, hij ligt nog in de winkel waar we de tent gekocht hebben.)
  • Wordt hij binnen of buiten opgezet? (Uhhh, buiten….)
  • Wat gaat u ermee doen? (Kamperen, wijzelf en we verhuren de tent)
  • Gaan die er ook in kamperen? (Dat lijkt me wel… )
  • U gaat de tent verhuren zegt u? (Ja, dat zeg ik…)
  • Dat staat niet in uw polis als werkzaamheden die u nu doet. (Dat klopt, is nieuwe activiteit.)
  • Oh, maar dan moeten we eerst uw hele polis doornemen en aanpassen. (Eeehhh, oké, dat moet dan maar.)

Een hele lijst met vragen over mijn polis volgt, en ik antwoord braaf. Uiteindelijk zegt de dame dat alles weer op orde is, en of ik nog vragen heb. ‘Eh, ja,’ zeg ik, ‘hoe zit het nu met die verzekering voor de tent?’ ‘Oh ja,’ zegt ze, ‘daar belde u voor he?’ ‘Ja, daar belde ik voor…’

Het is heel lang stil en er moeten collega’s gevraagd worden. Het mag uiteindelijk bij de zakelijke polis op. Poe hee. En nu de dekking. Uiteraard ben ik met name benieuwd naar de dekking bij storm.

Het verhelderende antwoord:

‘Het maakt niet uit hoe hard het waait, bij storm bent u altijd verzekerd.’ ‘Oké,’ zeg ik blij, ‘en wat is er dan precies verzekerd als het gaat om de tent?’ Ik wil volledige zekerheid :-). Ze moet het even nakijken. Even later meldt ze zich weer. ‘Bij de tent zijn altijd de antenne, schotel en zonnepanelen verzekerd’ zegt de dame. ‘Huh’, zeg ik, ‘die heb ik niet, en de tent zelf?’ ‘Helaas mevrouw Hogeboom, die kunnen wij niet verzekeren’. Ik ben even stil en laat dit antwoord op mij inwerken. ‘U heeft geen andere kampeerverzekering?’ probeer ik daarna. ‘Nee mevrouw, die hebben we niet….’

Het is dus wel duidelijk. De Rabobank is een ‘bank met ideeën’, maar hier had de dame in kwestie duidelijk geen idee van.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s