Kannie Kiezen

Vandaag is verkiezingsdag. Is het alweer tijd voor een nieuwe regering? Neeeeeee, we moeten kiezen of we wel of niet een verdrag willen met Oekraïne…..

De afgelopen dagen heb ik in het nieuws en aanverwante programma’s verschillende redenen gehoord om voor of tegen te stemmen. Aan mensen die hun keus gemaakt hadden werd gevraagd naar hun argumenten. Hier zijn er een paar: ‘Er is al teveel criminaliteit’, ‘Ik kan de gevolgen niet overzien’, ‘Het is hier al onveilig genoeg’.

Als gevraagd wordt naar de inhoud van het EU verdrag met Oekraïne, blijft het stil. Weinig mensen hebben zich er echt in verdiept. Er wordt gekozen vanuit gevoelsmatige redenen. Ik vraag mij dan af: ‘Waarom hebben wij eigenlijk een volksvertegenwoordiging gekozen?’ In mijn optiek zodat zij zich in dit soort ingewikkelde zaken kunnen verdiepen en hier weloverwogen beslissingen over kunnen nemen. Een democratie is prima en ook een groot goed, maar niet als dit leidt tot populistische en onkundige besluitvorming over hele belangrijke zaken.

En daarom, lieve volgers, heb ik besloten om niet te gaan stemmen. Niet omdat ik voor of tegen ben. Niet omdat ik het onderwerp onbelangrijk vind. Ik weet er simpelweg niet genoeg van. En vind het ook niet mijn taak om me erin te verdiepen.

Door middel van ons belastingsysteem betaal ik mensen die hiervoor doorgeleerd hebben en door middel van verkiezingen kan ik mijn vertegenwoordiger kiezen voor vier jaar. Dát is het moment voor 12 miljoen kiesgerechtigde mensen om bewust te kiezen. En laat die gekozen vertegenwoordiging in de vier jaar die volgen gewoon hun werk doen en zich niet verschuilen achter kunstmatige uitkomsten van een onzinnig referendum!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s