Liefs van Lieve

Ter promotie van een groene nieuwbouwwijk maakte ik laatst een blogje. Het verzoek van de opdrachtgever was om de wijk te bekijken vanuit het oogpunt van een musje. Leuke uitdaging. Ik besloot het musje ‘Lieve’ te noemen en zo ontstond ‘Liefs van Lieve’.

Liefs van Lieve

De zon schijnt in mijn gezicht. Ik word langzaam wakker en schud me een beetje los. Mijn maag rammelt, dus ik vlieg mijn nest uit op zoek naar iets te eten. Met het stro van vannacht nog aan mijn lijf geplakt poedel ik wat bij het water. Daarna ga ik snel op weg. Mijn ogen speuren de omgeving af, terwijl ik in het rond fladder. Ja, ik zie iets lekkers! Met mijn buik vol superfood kan mijn dag pas echt beginnen.

Vandaag heb ik bedacht dat ik maar eens op zoek moet gaan naar een maatje in het leven. Alleen wakker worden tussen takken en hondenharen, dat begint me te vervelen. Bovendien voel ik me een stuiterende pingpongbal, je zou me eens moeten zien rondhuppen. Een beetje rust en regelmaat, daar ben ik wel aan toe. Een mooi plekje in de natuur met een leuke vent en heel misschien een paar kleine pingpongballetjes, dat klinkt aanlokkelijk.

Hé, wat zie ik daar? Mijn vriendinnen zitten in de boomgaard van het fruit te snoepen. En ik zie er ook een paar leuke jongens bij zitten. Eens even kijken of ik welkom ben. Jeetje, wat een gekwetter, hij lijkt wel een kippenhok. Weet ik wel zeker dat ik daar bij wil gaan zitten? Ach, waarom ook niet. Ik strijk neer tussen de vreemde vogels.

Al snel raak ik aan de praat met een knappe verschijning. Het blijkt nogal een duurzaam type te zijn. We babbelen over de omgeving. Dat je steeds verder moet reizen om een stukje gras of bomen te vinden. En dat het nog niet zo gemakkelijk is om bewust te eten. Gelukkig kan ik hem geruststellen. Waar ik woon hebben we die problemen niet. Er is heel veel groen en er is genoeg gezond voedsel te vinden.

Leuk gesprek en we besluiten vaker af te spreken. Ik nodig hem uit om mijn mooie woonplek te komen bekijken. Hij belooft bramen en brood voor me mee te nemen. Dat is aardig, want dat is mijn lievelingseten. Ik zal zorgen dat ik mijn nestje netjes opgeruimd heb. Zodat we als twee verliefde huismusjes een romantische avond kunnen beleven.

Liefs van Lieve X (Een huismus uit het Ruitershofje)musje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s