Sterren

Mijn laatste week op Vlieland is aangebroken. Ik ben hier omdat ik als marketingmanager van het eiland het evenement ‘Donkere December Dagen’ organiseer. Donker is het op Vlieland zeker. Nergens is de donkere sterrenhemel zo mooi en indrukwekkend als hier. Ik denk terug aan het cadeautje dat ik ooit kreeg van een lieve Vlielandse jongedame.

Een houten hart met de tekst: ‘Als ik naar de sterren kijk, knipoogt er altijd eentje terug.’ Natuurlijk gaat dat over Robin, mijn eigen stralende ster die daarboven met een big smile zit te kijken hoe druk we ons hier maken.

Gisteren mocht ik met een man of 10 uit eten bij Restaurant Zuiver. Als de sterren voor restaurants uitgedeeld worden zou het me niets verbazen als er eentje naar dit restaurant op Vlieland gaat. Wat een tongstrelende gerechten en heerlijke bijpassende wijnen. Ik raakte in de loop van de avond in gesprek met de Vlielandse dominee, waar ik naast zat. Wat een mooi en zuiver gesprek was dat!

Ik vertelde over de leiding die ik elke dag ervaar en de rust die dat geeft. Over mijn overtuiging dat ieder mens een leerdoel heeft in het leven en dat ik probeer te achterhalen wat mijn leerdoel is. Over het leven dat ik ervaar als een toneelstuk waarbij ik na afloop alle acteurs weer ga zien. Hij luisterde aandachtig en in plaats van een traditionele reactie vanuit de Bijbelse leer ontstond er een open gesprek waarbij we beiden onze gedachten spiegelden met respect voor elkaars mening.

Hoewel het eten heerlijk was, vormde dat gesprek voor mij het hoogtepunt van de avond. Door over mijn overtuiging te praten voelde ik me steeds sterker worden. Ik dénk er niet alleen zo over, het ís gewoon zo in mijn beleving. Op de terugweg kijk ik omhoog. De sterren staan hoog aan de hemel. Ik kies er eentje uit en zeg: ‘Ha, Robin, vermaak je je een beetje? Ik ben hier nog even druk maar ik verheug me erop om straks uitgebreid met je na te praten over onze rollen in het toneelstuk dat ‘Leven’ heet.’

Ik wens al mijn volgers een hele fijne en liefdevolle Kerst. Steek een extra kaarsje aan voor al jouw eigen stralende sterren.

Liefs, Miranda

sterre-790x390

 

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s