Laatste dag op het mooiste eiland

Vanmorgen word ik wakker in mijn appartement in Zwolle en het eerste waar ik aan denk is: ‘Ik hoef geen boot meer te halen, ik kan nog even blijven liggen, ik heb vanaf vandaag maar één huis.’ Of ik er blij mee ben? Ja, dat is een ingewikkelde vraag.

Ik voel me hier in Zwolle echt helemaal thuis. Mijn geboortestad voelt als een warme deken en mijn plek hier aan de Milligerplas is adembenemend. Toch overvalt me ook een gevoel van spijt. Had ik dingen anders kunnen doen? Had ik kunnen voorkomen wat er het afgelopen jaar is gebeurd? Had alles er anders uit kunnen zien als ik het anders aangepakt had? Of had ik toch moeten besluiten ondanks alles op Vlieland te blijven?

Gisteren nam ik afscheid van mensen die op Vlieland veel voor me hebben betekend. Zakelijk en privé heb ik daar fijne contacten opgebouwd en het viel me zwaar om het achter me te laten. Het feit dat het decor voor dit afscheid de zonnige en drukke wintermarkt op het pittoreske Kerkplein was, maakte het niet gemakkelijker. Zoenen, knuffels, complimentjes en talloze keren: ‘We gaan je missen’. Het deed me goed.

Ik heb het vaker gezegd en geschreven, Vlieland én de Vlielanders zijn prachtig. Ik was er even onderdeel van en mocht de bijzondere sfeer waarin je hier leeft van dichtbij ervaren. Het is nu voorbij, maar het heeft mijn leven verdiept en meer glans gegeven. Spijt van de keuze om hier te gaan wonen heb ik niet. En ik heb ook geen spijt omdat ik nu weer ga. Wel een beetje heimwee…

Het is echter tijd voor nieuwe wegen en welke dat zijn ga ik ondervinden. Een strak omlijnd plan is er niet. Zal ik single blijven of zal er een nieuwe prins op het witte paard voorbijkomen? Zal ik zakelijk successen boeken of het rustig aan doen en genieten van mijn appeltje voor de dorst?

Geen idee, en dat is maar goed ook. Stel dat ik alles wat de afgelopen jaren gebeurd is van te voren had geweten…… Als ik één ding geleerd heb is dat je het leven het beste per dag kunt beleven. Een aaneenschakeling van momenten. Momenten van liefde, vreugde en ook van verdriet. Het hoort er allemaal bij en ik omarm het. Het leven verdient het om met volle teugen geleefd te worden. Ook in 2017!

Fijne jaarwisseling en een 2017 vol mooie momenten gewenst.

Liefs, Miranda

15622300_1188622901222961_5525059051896002880_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s