Fly me to the moon

Wanneer ik goed en wel wakker ben zie ik naast mij een lege plek. Mijn schat is alvast uit bed gegaan en zit in de huiskamer Formule 1 te kijken. Het geeft mij de tijd om wat na te denken. Want dat doe je nu eenmaal op je verjaardag wat meer dan op normale dagen.‘Wat deed ik vorig jaar om deze tijd?’ ‘En het jaar ervoor?’ ‘En drie jaar geleden?’ Drie jaar geleden….. jeetje…… dat was een ander leven. Ik woonde op Vlieland. Mijn verjaardag viel op een doordeweeksedag dus we spraken af dat Robin het Paasweekend dat volgde op mijn verjaardag zou komen om het nog een beetje te vieren. Wesley zat op Curacao vanwege zijn werk, dus die kwam dit keer niet mee.

Het was een prachtig weekend met mooi lenteweer. We maakten wandelingen naar natuurgebied Kroonspolders en de hoge Kikkerbult in de duinen. We zochten langs de kustlijn naar de bunker uit de tweede wereldoorlog en sloten af met chocolademelk met slagroom in strandpaviljoen ’t Badhuys. Op zondag stapte hij de veerboot weer op. Ik zwaaide naar hem terwijl hij de lange loopplank opliep. Bij de ingang van het schip keek hij nog één keer en stak zijn hand op. Het was de laatste keer dat ik hem zag voor zijn fatale ongeval.

Ik ontkom er niet aan dat ik ook hieraan terugdenk vanmorgen. Dat wil ik ook niet. Aan dit gevoel ontkomen. Verdriet om Robin hoort bij mij, net als het geluk dat ik ervaar in mijn ‘nieuwe leven’. En de liefde en trots die ik voel voor Wesley, mijn andere kanjer.

Dat nieuwe leven gaat gepaard met allerlei nieuwe ontwikkelingen. Daar vertel ik nog wel eens wat over. Nu ben ik jarig! Wat zou de dag mij brengen? Ik heb mijn familie en vrienden gemeld dat ik het in de zomer wel een keertje vier met een zonnige barbecue. Willem en ik hebben dus het rijk alleen. Dat betekent niet dat we thuis blijven rondhangen. Hij heeft namelijk een heel gaaf uitje voor ons geregeld. We gaan skydiven!

Ik zag het voorbijkomen bij het tv programma ‘De wereld volgens 80-jarigen’. De oudjes zweefden rond in een grote glazen buis en ik zag de gelukzalige gezichten, met wangen die wapperden in de harde wind die van onderen de buis ingeblazen werd. ‘Dat lijkt me leuk!’ riep ik uit. En dat was voor mijn lief voldoende aanleiding om er een verjaardagscadeautje van te maken. Wat een schat is het!

Best een beetje gespannen komen we aan bij de Twin Towers of Pleasure, zoals City Skydive hun installatie noemt. Omdat we een half uur te vroeg zijn hebben we tijd voor een drankje vooraf. Vanaf ons plekje hebben we zicht op de tunnels en we zien hoe iedere minuut een nieuwe deelnemer de arena betreedt. ‘Ja, doe me maar een wijntje,’ zeg ik tegen Willem die zelf een pilsje neemt. ‘Dat werkt ontspannend,’ maken we elkaar wijs.

Dan zijn we aan de beurt. We krijgen een zorgvuldige briefing en worden daarna ingepakt in een pak met oordoppen, helm en beschermbril. Terwijl de spanning toeneemt worden we een gang ingeleid waar de wind al behoorlijk tekeer gaat. Als lammetjes naar de slachtbank…. gaat het door mijn hoofd. ‘Wat als de wind ineens wegvalt?’ ‘Of ik kom keihard tegen de glazen buis aan?’ ‘Niet aan denken Miranda!’ ‘Geniet!’

‘Ja, kom maar’, zegt de instructeur. Voor ik het weet zweef ik op de wind. Even wennen en dan ga ik hoger en hoger en hoger. Ik herinner me dat ik vroeger altijd droomde dat ik kon vliegen. Over de daken en de kerktorens, totdat de wereld een grote bol was en ik tussen de sterren vloog. Dat gevoel heb ik nu ook en het maakt me gelukkig. Al was het alleen maar vanwege de gedachte dat ik ooit echt zo kan vliegen. Naar de maan en de sterren en nog veel verder. Totdat ik ben aangekomen op de plek waar we iedereen weer terugzien.

Liefs,

Miranda

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s