You can check out, but never leave

Op de veerboot hebben we altijd een min of meer vast plekje. Met lange banken waar je met je benen rechtuit kan zitten, met je rug tegen de zijkant. Dus zo zit ik er nu bij, uiteraard voorzien van cappuccino en mijn MacBook.

Het is vroeg en vanmorgen had ik geen zin om me helemaal in de nette kleren en make-up te hijsen. In plaats daarvan trok ik een joggingbroek aan en poedelde een beetje bij de kraan.

Een paar tafeltjes verder zit een man luidruchtige en zeer vieze geluiden te maken, dus ik heb mijn heil gezocht bij mijn muziek op de laptop. Door de oortjes klinkt ‘Desperado’ van de Eagles. Tranen vullen mijn ogen. Soms heb ik dat ineens, dan lijkt alles zo zinloos. Weer een dag, weer opstaan, weer een lijstje met things to do afwerken en verlangen naar dat moment waarop je je wijntje mag nemen. Om even de hardheid van het leven te vergeten en weg te zakken bij een nietszeggend tv programma.

De Eagles zijn begonnen aan het volgende nummer. ‘Put me on a highway, show me a sign and take it to the limit one more time.’ Hoewel ik vermoed dat ze het over iets heel anders hebben, kies ik ervoor om het te interpreteren als een schop onder mijn kont. ‘Kom op,’ zeg ik tegen mezelf. ‘Ga die snelweg weer op en zoek je grenzen op. Ga niet bij de pakken neerzitten maar maak er wat van.’

Ik pak een servetje van het dienblad en droog stiekem mijn tranen. Dan neem ik een grote slok van mijn koffie. Demonstratief bol ik mijn wangen op en spoel de koffie door mijn mond. Terwijl het door mijn slokdarm loopt voel ik nieuwe energie opborrelen.

De Eagles zetten ‘Hotel California’ in. ‘You can check out any time you like, but you can never leave’.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s