Niks veranderd?

 

Gisteren stapte ik weer binnen bij mijn voormalige werkgever BPD (voorheen Bouwfonds). Bij mijn afscheid op 30 september zijn er mooie woorden gesproken en zelfs traantjes gevloeid. De start van mijn zelfstandige carriere is toch een mijlpaal voor mij en ook mijn collega’s vonden het best een apart idee dat ik er niet meer zou zijn. En nu, twee weken later, ben ik er ‘gewoon’ weer.

Van de receptioniste mocht ik nog ‘gewoon’ naar binnen, en iedereen zei ‘gewoon’ goedemorgen. En zelfs mijn plekje was nog ‘gewoon’ beschikbaar.

Toch voelde het voor mij niet gewoon. Het voelde heel bijzonder. Eigenlijk al toen ik vorige week gebeld werd met de vraag of ik het project waar ik aan werkte weer op wilde pakken. Een klusje van een uurtje of drie per week. Net op het moment dat ik dat telefoontje kreeg, was ik bezig met een secretariële thuiswerkopdracht. Met een koptelefoon op zat ik een opgenomen interview uit te typen. Nou, lieve volgers, dat was eens maar nooit weer. De opdracht leek simpel: Typ het interview letterlijk uit. De term ‘letterlijk’ betekent dat alle ehtjes en ahtjes, kuchjes en andere klanken moeten worden vertaald op papier. En dat was nog niet alles. Van al die stemgeluiden moest ook de tijd genoteerd worden. Op honderdsten van seconden nauwkeurig. De tape van 60 minuten heb ik wel 10 keer op halve snelheid moeten afspelen om het voor elkaar te krijgen. En weet je hoe een stem klinkt op halve snelheid? Nou, ik kan je zeggen, het lijkt wel of je gebrainwashed wordt. Ik ging de avond nadat ik er de hele dag mee bezig was geweest uit eten bij vrienden en hoorde mezelf ineens net zo praten als die stem op het bandje! Je kunt je dus nu misschien een beetje voorstellen hoe blij ik was met het telefoontje. Ben toch liever marketeer dan type miep (met alle respect). En teruggevraagd worden bij je oude werkgever, dat geeft je eerste opdracht nog een extra positieve dimensie!

Het was een leuke dag gisteren. Heb me gelijk nuttig gemaakt met het maken van een verslagje met de stand van zaken, het maken van een nieuwsbrieftekst en het mailen van het reclamebureau om wat dingen op te pakken. Had ik natuurlijk ook vanaf mijn thuiswerkplek kunnen doen, maar ja….. bij BPD is de koffie gratis :-).

Werkse vandaag!

Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s