Red Carpet Treatment

Deze blog die ik schreef in 2013 lijkt uit een hele andere wereld te komen. Vooral de laatste zin ontroerde me…

Het is vrijdagmorgen. Een hele comfortabele vrijdagmorgen. Ik heb namelijk “roostervrij”. Nu heb ik in mijn 23 arbeidzame jaren ooit eerder zo’n 3 maanden parttime gewerkt, en dat is lang geleden… Een roostervrije dag is daarom zowel luxe als onwennig..

Natuurlijk heb ik ook niet voor een parttime dienstverband gekozen om de rest van de week een beetje te lummelen.. Ik heb grote plannen en ben bezig met het opzetten van een coachingbedrijfje. Gaat best lekker eigenlijk, ik heb al verschillende activiteiten op de agenda staan en de aanmeldingen komen binnen. Zo organiseer ik een workshop “Maak je eigen Feel Good Moodboard”, een aantal Professionele Fotoshoots en een Boost Break op Vlieland eind oktober.

Van lummelen is dus geen sprake want al deze evenementjes moeten via social media bekendgemaakt en geboost worden. Leuk om te doen trouwens! Je staat er versteld van hoe groot je via via netwerk is! Hoewel het toch een beetje voelt als een vrije dag, sta ik gewoon om 6 uur op, ontbijt ik met manlief en neem plaats achter mijn Mac. Informatie sturen, vragen beantwoorden, een berichtje met leuke foto plaatsen, de tijd vliegt voorbij!

Tot het ineens 11 uur is… tijd om naar Zwolle te rijden. Bij mijn nieuwe functie hoort namelijk ook een nieuwe auto.. en daar mag ik vandaag nog het een en ander voor gaan regelen. Voor de autofreaks onder ons, het is een Lexus CT200h geworden. Mooi ding wel, en 14% bijtelling.. Voor zaken zoals kleur, bekleding etc. ga ik vandaag de puntjes op de i zetten.

Eenmaal in de showroom aangekomen word ik hartelijk ontvangen met een kopje nespresso koffie. Zelfs de monteur komt even uit de garage om qua gezelligheid een duit in het zakje te doen en voor we het weten ontstaat er een leuk gesprek over service, social media en marketing. Uh, ik kwam toch voor mijn auto? Oh ja, de bekleding… u wenst leer… oké, dan stappen we even in de auto en rijden we naar onze leverancier. De verkoper zwaait galant de passagiersdeur van zijn eigen auto open en laat mij plaatsnemen. Ik ben de Koningin niet, zei ik nog, maar hij bleef uiterst beleefd en hield onderweg alle deuren voor mij open die we tegenkwamen…

Bij de leerleverancier mocht ik kiezen uit talloze kleuren, stiksels, lendensteunen en aanverwante zaken. Het wordt een heeeele mooie auto 🙂 Tot zover al een perfecte service, maar het mooiste komt nog… Eenmaal terug in de showroom, en nippend van het volgende kopje koffie, moet ik nog wat formulieren tekenen.

Als het papierwerk gedaan is, komt er ineens een grote envelop op tafel. Een langwerpige “menukaart” komt er uit de envelop.. Huh, mag ik ergens eten op kosten van Lexus? Nee, deze menukaart betreft het menu van de boordcomputer.. Wat is het geval? Ik mag zelf thuis op de kaart schrijven welke radiozenders ik ingesteld wens te hebben, welke navigatiedoelen, welke verlichtingsinstellingen etc. Vervolgens stop ik de kaart in de antwoordenvelop, en stuur ik hem gratis op naar de monteur, die het allemaal prima voor elkaar maakt. Een superservice, die onderdeel is van de zogenaamde Red Carpet Treatment van Lexus.

Nou, ik heb me een koninginnetje gevoeld afgelopen vrijdag en ben tot in de details verwend. Met een mooie auto, een perfecte service, een hele aardige verkoper en een stoere monteur, die zelfs mijn huidige auto nog even gewassen had, in de tijd dat ik het leer uitzocht.. Was dat laatste ook onderdeel van de Red Carpet Treatment? Of was dat omdat die monteur toevallig ook mijn zoon is…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s