Vive la Vie

Gisteren herdachten we hen die vielen voor onze vrijheid. De kerk was bomvol. De schoolkinderen van Vlieland hadden een prominente rol in de dienst en de herdenking op de begraafplaats. Ze droegen zelfgeschreven gedichten voor en legden bloemen bij de oorlogsgraven.

Het is goed dat op deze manier het besef ook bij de jeugd wordt gekweekt dat sommige dingen het waard zijn om dankbaar voor te zijn. Maar dat niet alleen. Een leerling noemde in de kerk alle namen van gesneuvelde soldaten. We hoorden veel buitenlandse namen. Engelsen, Canadezen, Australiërs. Jonge mannen die hun leven gaven voor mensen die ze niet eens kenden. Samen met Nederlandse militairen en verzetsstrijders hebben ze gezorgd dat wij nu in vrijheid kunnen leven.

Misschien dat die gedachte een steentje bijdraagt aan de hulpvaardigheid die wij heden ten dage tonen. Iedere tijd kent zijn oorlogen dus ook nu zijn er mensen van andere nationaliteiten die hulp nodig hebben. De medaille heeft twee kanten die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. We leven tenslotte met elkaar op deze grote draaiende aardbol.

Voel je bevrijd vandaag en vier het leven! En maak ook wat tijd vrij om de diepere betekenis in je op te nemen.

tank

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s