Helende proza

Het afgelopen jaar heb ik bijna elke dag een stukje geschreven. Gedachten, ervaringen, gedichten. Alle emoties kwamen voorbij, het cliché ‘een lach en een traan’ is zeker van toepassing. Veel teksten heb ik gedeeld op de speciale Facebookpagina ‘Het komt wel goed mam’.

Een jaar lang heb ik deze pagina gebruikt als uitlaatklep van mijn gevoelens. Veel mensen vonden dit de moeite van het lezen waard en gingen mij volgen. Ik op mijn beurt leefde in sommige periodes voor het schrijven en het lezen van de reacties. Er waren ook mensen die zich verbaasden over mijn openheid op internet. Een journaliste van de Stentor vond het zelfs zo bijzonder dat ze er een twee pagina’s groot artikel aan wijdde.

Op 11 april heb ik het dagboek ‘Het komt wel goed mam’ afgesloten. Exact een jaar na de dood van mijn zoon vond ik het tijd om mijn blik te verruimen en over meer onderwerpen te schrijven. De naam van mijn online dagboek veranderde in ‘Vizier van een vrouw’.

Om de teksten niet verloren te laten gaan heb ik ze in boekvorm gegoten en nog niet eerder geplaatste teksten toegevoegd. Samen vormen ze een 108 pagina’s tellend verslag dat voor mij een blijvende herinnering zal zijn. Misschien klinkt het raar, maar ik vind het fijn om al die emoties steeds weer opnieuw te beleven.

Ik voel me dichtbij Robin als ik de teksten lees, en dat werkt helend wanneer ik er even doorheen zit. Ik kan niet wachten tot ik mijn boek in handen heb en verheug me op het moment dat ik, diep weggezakt in de kussens van de bank, het in één adem uitlees…

Fijne Pinksterdagen lieve volgers.

ps. Het boek is over ca. 10 dagen in beperkte oplage beschikbaar. Bestellen kan hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s