Geheugentraining

Dit jaar ben ik 53 geworden. Soms moet ik het even navragen bij manlief. ‘Hoe oud ben ik eigenlijk,’ vraag ik dan. Serieus, ik weet soms echt niet of ik nu 52, 53 of 54 ben. De tijd gaat zo snel dat ‘oud worden’ bijna ongemerkt gaat. Oké, natuurlijk weet ik dat ik geen 35 meer ben. Ik hoef alleen maar in de spiegel te kijken om te weten dat die tijd met een mooi strak koppie zonder rimpels voorbij is.

Ook het vel op de rest van mijn lichaam is enigszins aan verval onderhevig, al vind ik stiekem dat ik over het algemeen niet te klagen heb. Een combinatie van goede genen en een gematigd voedselbeleid zorgen dat mijn gewicht rond de 60 kilo blijft hangen. Dat is met mijn lengte van 1 meter 65 niet superslank, maar ook niet dik. Ik vind het prima zo. Ik kan gezellig meedoen met borrelen en uit eten en hoef, behalve een stevige wandeling op zijn tijd, niet te sporten…..

Want aan sporten, lieve volgers, heb ik een broertje dood. Manlief liep gisteren nog de Hors tot Horn loop. 20 kilometer hardlopen over het strand, van de oost- naar de westpunt van Vlieland. Ploegen door het mulle zand en stralen bij de overwinning. Dat wel, de voldoening was groot, maar toch moet ik er niet aan denken om een dergelijke sportieve uitdaging aan te gaan.

Ik zoek het liever in de denksport. En dan bedoel ik niet alleen Wordfeud op mijn mobieltje. Nee, ik ga me verdiepen in de meest ingewikkelde denksport die ik kan bedenken….. Bridgen… Morgen krijg ik mijn eerste bridgeles en als ik het een beetje onder de knie krijg mag ik me iedere week een avond uitleven aan de bridgetafel.

Ik hoor dat je vooral veel moet onthouden. Hoeveel kaarten van welke soort zijn eruit, wat heeft mijn tegenstander nog in handen, welke (legale) seintjes horen bij welke kaart. Dat mijn geheugen niet mijn sterkste kant is blijkt wel uit de aanhef van deze column. Ik kan niet eens mijn leeftijd onthouden… Dus dat wordt nog een hele uitdaging. Maar ach, met mijn 53e ben ik op de bridge club één van de jongsten, dus ik laat me natuurlijk niet kennen :-). Geheugentraining…. Klinkt als een spelletje van omroep Max. Ik word oud….

kaarten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s