Voor koffieleuten en theemutsen

Naast mijn werk als marketingmanager van Vlieland heb ik ook een piepklein koffie- en theewinkeltje in de hal van ons huis. In een ruimte van 2 x 2 heb ik 120 theesoorten en 8 soorten bonen uitgestald staan en diverse zakjes en repen chocolade. Nog wat attributen zoals theezeefjes en cappuccinostrooiers en dan is mijn miniwinkel helemaal vol. 

Op de twee middagen dat ik open ben komen veel mensen een kijkje nemen. De reacties zijn zo leuk. Ze variëren van een verbaasde uitroep: ‘Oh, wat leuk, wat een lief klein winkeltje,’ tot: ‘Jeetje, dat is wel héél klein,’ tot: ‘Kun je hier ook koffie drinken, de kamer hiernaast ziet er zo gezellig uit.’

Sommige mensen durven niet binnen te komen. Ze drentelen maar een beetje voor de deur of kijken stiekem door het raam. Ik denk dat ze zich misschien verplicht voelen iets te kopen als ze eenmaal binnen zijn. Ze staan dan natuurlijk ook meteen oog in oog met mij in de rol van ‘De Koffiejuffer’ (zo heet mijn winkel), die achter haar toonbank zakjes staat te vullen. Dat laatste doe ik bewust. Zo sta je er niet zo verloren bij en hebben bezoekers minder het gevoel dat ik ze ‘in de nek zit te hijgen’. Ik doe mijn ding en zij kunnen ongestoord even rondkijken, dat is het idee. Vind je iets dat je aanspreekt, dan komt voor mij het leukste deel. Mooie pakjes maken! Daar kan ik echt van genieten. De blik op de gezichten als ze het kleine zelfgemaakte gedichtje lezen dat ik aan ieder cadeautje hang. Menig bezoeker heb ik al een traantje zien wegpinken. Dat is toch een soort kroontje op je werk.

Vanmiddag ‘mag’ ik weer. Ik begin zo al met het aanvullen van de theezakjes, want de schappen zijn vorige week behoorlijk leeggeraakt. Goed teken, steeds meer gasten weten mijn winkeltje te vinden. Dus ben je een keertje op Vlieland, kom langs! Of je nu komt om te kijken, te kopen of gewoon een gezellig praatje te maken, je bent van harte welkom!

Liefs, Miranda

Logo De Koffiejuffer

2 comments

  1. Hallo daar, ik lees ieder berichtje wat u plaatst met groot plezier maar vandaag had ik de behoefte u in kennis te stellen dat ik in Zuid-Afrika woon, dus wel heel ver van Vlieland! Mijn ouders immigreerde hierheen toen ik nog maar een kleuter was. Na 32 jaar hier gingen zij terug naar Nederland en ben ik verscheidene keren naar hun op bezoek geweest. Helaas zijn ze beiden anderhalf jaar geleden overleden maar ik hoop toch wel weer eens naar Nederland te komen en dan definitief ook naar Vlieland! Met vriendelijke groet.

    Like

    • Hallo Jo-Ann, wat leuk dat u mijn berichtjes met veel plezier leest. Spijtig om te lezen dat uw ouders beiden nog maar zo kort geleden zijn overleden. Ik hoop dat uw bezoek, als u eraan toe bent, u warme herinneringen geeft aan uw ouders. Lieve groet, Miranda

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s