Kamperen

De komende twee weken ben ik in retraite… Zo kun je mijn verblijf op Stortemelk met een beetje fantasie wel noemen. Gisteren ben ik in mijn eentje verhuisd naar mijn tent. Nee, ik heb geen ruzie met Bernard en ben ook niet het huis uitgejaagd, de reden van mijn tijdelijke kampeerleven heeft daar gelukkig niets mee van doen.

In de regels van Stortemelk staat dat je als verhuurder van een tent er minimaal twee weken zelf in moet kamperen. Toen ik dat wist kwamen er meteen allerlei leuke plannetjes naar boven, variërend van even helemaal niks tot een lijst met dingen die ik nog moet doen en mooi even in alle rust zou kunnen afwerken. Sjoko mag volgens dezelfde regels niet mee dus ook uitslapen zou een bezigheid kunnen zijn.

Nu ik hier eenmaal zit ben ik de eerste ochtend maar eens begonnen met een vers croissantje en een kopje ouderwetse filterkoffie. Daarna met de onvermijdelijke rol naar het toiletgebouw…. Ziet nu echt iedereen dat ik een grote boodschap moet?! Ach, je moet maar zo denken, na de volle plasemmer die ik een uurtje eerder al geleegd had was de wc-rol al niet zo confronterend meer :-).

Nu de ochtendrituelen achter de rug zijn is er tijd om mijn gedachten te laten gaan. Wat zal ik nu écht eens gaan doen de komende weken. Mijn marketingwerk gaat overigens gewoon door, dus die 16 uur zijn al ingevuld, maar dan blijft er nog een zee van tijd over. Tijd zonder televisie, radio, hond en man. Tijd ook zonder stofzuigen, wasjes draaien en andere huishoudelijke beslommeringen.

Zal ik me eenzaam gaan voelen? Zal ik veel gaan nadenken over wat ooit was en nooit meer zal zijn? Zal ik alle foto’s op mijn laptop nog eens gaan bekijken van de mooie vakanties van vroeger? Vast wel! Maar één ding zal ik daarnaast ook gaan doen. Een begin maken met mijn tweede boek. Fictie dit keer. Waar het over zal gaan? Dat is nog even mijn geheimpje :-).

Liefs Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s