Een gat in de markt…

Het mooie van het alleen zijn is, ik zei het al eerder, dat je gedachten de vrije loop hebben. Die van mij gaan werkelijk alle kanten uit, samen met de emoties die daarmee gepaard gaan.

Hoewel ik elke dag een poosje ‘ontsnap’ om thuis te eten, zijn de uren op de camping best waardevol. De keuze om niet iemand uit te nodigen om mij te vergezellen is intuïtief geweest, maar blijkt de juiste te zijn. Ik kan het iedereen aanraden om een poosje je eigen gezelschap te verkiezen.

Om mij heen geluiden van gezinnen. Ze spelen een spelletje kaart, maken ruzie en ik hoor zelfs zachtjes een gitaar spelen. Nee, geen gitaar. Het is een ukulele. Ken je die? Het is zo’n minigitaartje met 4 snaren en een wat hoger, vrolijk geluid. Ik heb er zelf vroeger ook eens een blauwe maandag op gespeeld. Weer zo’n herinnering. Ze poppen zomaar op in mijn brein.

Behalve het herbeleven van het verleden komt er ook creativiteit vrij. Nu moet je daar bij mij wel een beetje mee oppassen. Voor je het weet heb ik een heel plan klaar voor een nieuwe activiteit, inclusief website, Facebookpagina etc…. Dan denk ik een gat in de markt gevonden te hebben (en dat is meestal dan ook wel zo) en tevens denk ik dat ik de aangewezen persoon ben om dat gat te dichten (dat lukt niet altijd vanwege dat dingetje met 24 uur in een dag….).

Ondanks de wat impulsieve neigingen heeft die creativiteit me al best ver gebracht. In combinatie met een zekere mate van avontuurlijkheid (moet niet te gek worden) en een echtgenoot die ook wel voor nieuwe dingen openstaat (tot op zekere hoogte), heb ik tot nu toe het leven toch mooi naar mijn hand kunnen zetten. Dat niet alles maakbaar is, heb ik inmiddels helaas ook moeten ervaren. Er zijn dingen in een mensenleven die je ineens overkomen en waar je gewoon mee te dealen hebt. Hoe moeilijk ook.

In mijn geval zal ik mijn hele leven een groot verdriet en gemis met me meedragen. Daar kan een overdosis creativiteit en levenslust helaas helemaal niets aan veranderen. Toch zijn die eigenschappen er wel en ga ik ze met nog meer overgave gebruiken. Er is namelijk ook een eigenschap verdwenen door wat ik heb meegemaakt. Welke? De angst om keuzes te maken, om los te laten en om kansen te pakken. ‘Oh jee, wat heeft ze nu weer bedacht,’ zal menigeen nu denken… Ik vertel het nog niet, het idee moet nog even rijpen, maar ik weet het zeker……. Het is een gat in de markt! 🙂 🙂

Liefs, Miranda

Altijd_op_zoek_naar_het_gat_in_de_markt_op_Grabbits_Ervaringsplatform

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s