Hanen in het kippenhok

Het is bijna half 11. Andere campingavonden lag ik rond dat tijdstip al lang en breed in mijn verwarmde bedje, maar nu ben ik net ‘thuis’. Vanavond was de repetitie avond van het dameskoor waar ik bij zit. Een hele bijzondere repetitie, want we hadden maar liefst zeven toehoorders. Toch altijd spannend met publiek erbij, vooral omdat we met ons koor nog nooit echt opgetreden hebben. 

Twee van de luisteraars waren Bernard en mijn schoonvader. Ik voelde me zeer vereerd dat ze kwamen kijken en had eerlijk gezegd ook een beetje opgeschept over hoe goed we zijn… Toen we met z’n drietjes binnenkwamen stonden er een stuk of vijf koorleden rond de vleugel. ‘Oh jee,’ dacht ik bij mezelf, ‘er zullen er toch wel meer komen?’ Gelukkig druppelden de overige zangeressen kort daarna binnen en om half acht was er een mooi groepje aanwezig.

Het zingen ging helemaal niet slecht en de mannen applaudisseerden luid. Dat was lief. Verder vermaakten ze zich opperbest met het kijken naar ons vrolijke gelach en de snedige opmerkingen die over en weer werden gemaakt. Het is een gezellige club, al zouden manlief en schoonpa het wellicht eerder omschrijven als…. een kippenhok…..

Hoe dan ook, om een uurtje of negen ging ik voldaan naar huis om wat kleding te pakken en daarna door te fietsen naar de camping. Tijd om even in alle rust een blogje weg te tikken. Nou ja, alle rust…. het regent en waait hier behoorlijk. De vouwwagen vóór mij wappert aan alle kanten en ik zie ook donkere plekken in het tentdoek verschijnen. In gedachten zie ik de hele familie in de tent staan met ieder een tentstok in de handen en de moeder intussen jonglerend met emmertjes om het water op te vangen.

Zo erg zal het vast niet zijn, maar wat ben ik blij met mijn stevige en (tot nu toe) stormvaste De Waardtent. Mijn tentdoek beweegt in het geheel niet en de druppels lijken mijn onderkomen niet te deren. Ik kan zelfs concluderen dat het hierbinnen rustiger is dan in mijn eigen comfortabele slaapkamer aan de Waddenzee. Toch fijn om te ervaren, zodat ik straks niet slapeloos in mijn bedje me zorgen lig te maken over het wel en wee van mijn gasten in de tent. Dat zou niet de eerste keer zijn namelijk… Onnodig dus, want je slaapt hier heerlijk, zelfs met regen en wind.

Anyway, het was een mooi dagje. Vanmiddag ook nog een (zonnige) coachwandeling gemaakt met een dame die in haar eentje vijf dagen aan het eilandhoppen is om haar hoofd leeg te maken. Het was fijn om samen tot nieuwe inzichten te komen. Ik hoop nog eens van haar te horen welke keuzes ze uiteindelijk gemaakt heeft.

Oh ja, en ook nog een heerlijke ‘Bolderhap’ gegeten. Dat is de daghap in campingrestaurant De Bolder. Massaman kip curry was het en het smaakte echt heerlijk. Ik waande me in Phuket, waar mijn lief en ik dit gerecht menigmaal gegeten hebben.

Over Phuket gesproken…. Ik heb al met al geen tijd gehad om mijn nieuwe project verder uit te werken. Maar dat is prima. Dat kan zo mooi even vorm krijgen in mijn hoofd. Wat het één met het ander te maken heeft? Dat hoor je later!

Liefs, Miranda

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s