Pokemonstertjes

Ik geloof dat ik niet meer helemaal van deze tijd ben. Waar je het ene moment rouwt om honderden doden bij de zoveelste terroristische aanslag word je het volgende moment geheel in beslag genomen door Pokemon Go. Het schijnt dat je het spelletje nog niet eens officieel kan downloaden, maar allerlei capriolen uit moet halen via buitenlandse accounts om de app te bemachtigen. Toch heeft heel Nederland het nergens anders meer over.

Toen ik net las dat het een schande was dat mensen in een rolstoel minder goed de pokemons kunnen vinden, omdat ze soms verborgen zijn op plekken waar je als rolstoeler niet kan komen, brak mijn klomp. Waar zijn we in hemelsnaam mee bezig? Oké, ik ben de eerste die vindt dat je moet proberen om iets van je leven te maken. Ondanks alle ellende om ons heen mag je best genieten van een lolletje of een leuk spel. En ik moet ook bekennen dat ik met enige bewondering naar de marketing rondom dit nieuwe computerspelletje heb gekeken. Maar lieve mensen, is al die aandacht voor een paar virtuele poppetjes niet een tikkeltje overdreven? Of klink ik nu echt als een bejaard oud wijf?

Hoe dan ook, ik begreep van een oud-collega dat er ook pokemons in mijn winkeltje zitten…… Hoe ze er gekomen zijn, het is een compleet raadsel voor mij. Hebben ze ingebroken en ze ongemerkt bij mij verstopt? Zijn ze onopvallend mijn winkeltje binnengelopen om heel stiekem die dingen ergens neer te zetten? Of het is toch het werk van één of andere computernerd?

In ieder geval maak ik nu even van de gelegenheid gebruik om te melden dat je best bij mij je pokemonstertjes mag vangen, maar in ruil daarvoor verwacht ik dan wel dat je een zakje thee bij me koopt :-).

Liefs, Miranda

landscape-1456483171-pokemon2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s