Het zijn de kleine dingen die het doen

Gisteren op Vlieland aangekomen na een paar dagen België. Het plaatsje Genk (nee, niet Gent) bleek verrassend veel te bieden te hebben. Het oude centrum was klein, maar in de afgelopen jaren voorzien van grote moderne winkelstraten en een gigantisch overdekt winkelcentrum. Wel lekker als het buiten bloedje heet is, kun je even afkoelen op een terrasje met airco :-). 

Nadat we de eerste dag alles met de benenwagen hadden gedaan, kozen we op dag twee voor het huren van een fiets. Dat bleek een gouden greep. Rondom Genk ligt een uitgebreid ‘knooppuntennetwerk’ van fietsroutes. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het systeem schijnt in België uitgevonden te zijn en heden ten dage ligt blijkbaar Nederland er ook helemaal vol mee. We toerden van knooppunt naar knooppunt en verbaasden ons over zoveel onvermoede schoonheid in het Belgisch Limburgse landschap.

Onderweg genoten we van een cappuccino die werd opgediend op typisch Vlaamse wijze. Compleet met slagroom, een brownie en een vriendelijke glimlach. Toen we ’s middags een beetje moe waren zochten we een meertje uit om even lekker uit te rusten op de meegebrachte handdoekjes.

Eenmaal terug in het hotel nog een hapje en drankje en voor je het weet is de dag alweer om. Niks bijzonders eigenlijk. Gewoon een leuke dag. Waarom vertel ik dit dan toch? Waarom is het de moeite van het delen waard? Omdat het fijn is dat ik dit nog met mijn ex kan doen? Ja, dat zeker! Maar vooral omdat het goed is om even stil te staan bij de gewone dingen in het leven. Een fietstochtje door de natuur of een cappuccino op een zonnig terras. Kleine momenten van geluk die het leven mooi maken. In België of gewoon in je eigen omgeving.

Is het geen heerlijke gedachte dat je altijd, elke dag en in iedere fase waar je in zit dit soort geluksmomentjes voor jezelf kunt creëren? Saskia en Serge zongen het al in de zeventiger jaren….. Het zijn de kleine dingen die het doen.

Liefs, Miranda

cappu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s