Een hoopgevende gedachte

Vorig jaar bracht ik de jaarwisseling door op Vlieland. Het traditionele brommerrijden om 24.00 uur zorgde voor een oorverdovend lawaai en op straat was er behalve deze herrie ook veel warmte en saamhorigheid te vinden. Dit jaar mag ik het vuurwerk in Zwolle vanaf 5 hoog bekijken.

Zoals altijd rond deze tijd denk je na over wat er het afgelopen jaar is gebeurd en wat je verwachtingen zijn voor het komende jaar. Toen, een jaar geleden, dacht ik alleen maar: ‘Veel slechter kan het in 2016 niet worden’. Na het verlies van mijn zoon in april 2015 was ik ervan overtuigd dat 2016 een jaar van helen, troost en voorzichtig nieuw geluk zou worden.

Nu we weer voor een jaarwisseling staan moet ik concluderen dat het niet zo gelopen is. Ondanks verwoede pogingen om mijn leven weer op orde te krijgen heb ik ervaren dat je niet alles zelf in de hand hebt. Dingen die gebeuren niet, je emoties niet en je gedrag maar ten dele.

Ja, ik roep altijd wel zo hard dat je alles kunt sturen, maar de waarheid is dat dat alleen geldt voor de buitenkant. Van binnen broeit het. Als een vulkaan die op uitbarsten staat. Op ieder moment kan de hete lava naar buiten komen. Als een golf van opgekropt verdriet, boosheid en teleurstelling.

In plaats van zo’n explosie rollen de tranen rustig over mijn wangen. Ik laat het maar even komen terwijl ik dit blog typ. Het is de tijd van het jaar. Iedereen is emotioneler rond deze tijd, dus ik mag het ook zijn. Vanavond om 24.00 uur hef ik het glas en zeg ik opnieuw tegen mezelf: ‘Veel slechter kan het in 2017 niet worden.’ Op één of andere manier toch een hoopgevende gedachte…..

Liefs, Miranda

Holz Hintergrund mit Stein und Feder als Trauer Konzept

One comment

  1. Hallo Miranda
    Allemaal heel erg herkenbaar en de vulkaan zal denk ik heel onverwachts nog wel gaan ontladen weet ik uit ervaring en dat zal heel veel rust geven, maar ik hoop met jou dat 2017 je heel veel moois in alle opzichten zal brengen. Ik wens je een heel mooie jaarwisseling daar aan de Millingerplas en zal om twaalf uur vast wel even aan je denken
    Liefs Joke

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s