Killerbody

fatty1

Vanmorgen is het dan eindelijk zover. Het zwarte vierkante ding voor mij staart mij al een tijdje aan. Iedere keer als ik de badkamer binnenkom ontwijk ik de hoek waar het object te vinden is en concentreer me op de douche.

Behoedzaam trek ik de douchedeur open en stap onder de warme stralen. Zo min mogelijk kijk ik naar beneden omdat ik de confrontatie met mijn mollige lijf zoveel mogelijk wil vermijden. Vanmorgen is er echter geen ontkomen aan.

De feestdagen zijn voorbij en het is tijd voor de harde realiteit. Met de moed der wanhoop stap ik na het douchen op de weegschaal en kijk naar het glazen vakje. Het lijkt in eerste instantie alsof het martelwerktuig niet werkt en opgelucht stap ik er weer af. Ik pak het ding op en zie een knopje aan de onderkant. Oooh, oké, hier gaat ie aan……. mmmm….. dan moet ik er nog een keertje op…..

Met een diepe zucht stap ik opnieuw op het glazen gevaar en ik zie de cijfers opdoemen. Oeps…… de feestdagen hebben gezorgd voor maar liefst 2,5 kilo extra BBB. Helaas staan die drie B’s bij mij niet voor borsten maar voor buik, billen en benen…. Tijd voor actie!

Nu wil het feit dat ik eind 2016 een Polar Flow horloge heb besteld. Op 1 januari is hij geïnstalleerd en kan ik beginnen met het bewuster bewegen en het bijhouden van de verbrande calorietjes. Om geen stap te missen draag ik het ding iedere seconde van de dag en nacht. Bij iedere activiteit kijk ik hoeveel het bijdraagt aan mijn doel. Dat wil zeggen, het doel dat het apparaat voor mij heeft bepaald.

De afgelopen dagen zorgen diverse rondjes met Sjoko rond de Milligerplas voor voldoende stappen maar dat was gisteren helaas onvoldoende. Om 20 uur meldt de Polar dat ik nog 48 minuten dien te bewegen. Ja…… wat doe je dan?? Ik besluit richting vrienden te wandelen die ook in Stadshagen wonen. Zeer verbaasd tref ik ze aan. ‘Wat doe jij hier?’ Blijkbaar zijn ze het niet van mij gewend dat ik zomaar kom aanlopen. Gelukkig kreeg ik een kopje koffie waarna ik de terugweg aanvaard. Was best gezellig eigenlijk…

Vandaag krijg ik dezelfde melding maar los ik het anders op. 8 minuten joggen is ook een optie namelijk…… Ik ren door het huis van voor naar achteren. Er lopen mensen voorbij die door de ramen van mijn appartement kijken en waarschijnlijk denken: ‘Waar is die mee bezig?’ Ja, dat vraag ik mezelf ook af……. Al rennend pak ik mijn glas wijn en neem een slok. Met het glas in de hand ren ik door. Na 8 minuten krijg ik de beloning. Mijn horloge geeft vreugdevolle geluidjes als teken dat ik mijn doel bereikt heb. Uitgeput plof ik in de bank. Zooooooo, vandaag is het weer gelukt. Let maar op, over een tijdje heb ik een killerbody!

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s