Het smaakt best!

Vandaag is Robin jarig. Of moet ik zeggen wás Robin jarig? Hoe dan ook, we gaan het vieren! Vanavond komen vrienden en familie bij elkaar in de Belgische Keizer in Zwolle. De stamkroeg van mijn oudste zoon en ook de plek waar hij was voordat hij het fatale fietsritje naar huis maakte. 

Vorig jaar hebben we op dezelfde plek geproost op Robin en op het leven. Toen was het negen maanden geleden dat hij overleed. Als symbool van nieuw leven haalden we op die dag onze pup Sjoko op. We namen hem mee de kroeg in en hij zorgde voor vertederde blikken en een beetje afleiding op de eerste verjaardag die we vierden zonder de jarige.

Nu is Sjoko een volwassen hond en laat ik hem lekker thuis. Ik verheug me erop om de vrienden van Robin te ontmoeten en te horen hoe het met ze gaat. Hoe hun leven verder gaat waar dat van Robin stopte. Om als moeder dan af en toe te bedenken hoe Robin’s leven eruit had kunnen zien. Het is fijn om een dag te hebben waarop Robin herdacht wordt. Niet een landelijke kaarsjesdag maar echt een datum die bij hem hoort. En met mensen die om hem geven. Op een plek waar hij ook had kunnen staan.

En weet je…… ik denk dat hij er ook is…… met zijn grote grijns en een biertje in zijn hand. En dan zegt hij tegen zijn broer Wes terwijl hij een slok neemt: ‘Het smaakt best.’

Gefeliciteerd lieverd X

993914_647853171911452_85382460_n

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s