RUST….

Er gebeurt een hoop op dit moment. Toch schrijf ik weinig. Beetje ingewikkeld om hierover te bloggen omdat het te privé is om met iedereen te delen. Daarom maar een ‘algemene beschouwing’….

Omdat er op TV de laatste tijd niet zoveel meer te beleven is, kijk ik veel series. Heb een abonnement op Videoland en dat zorgt voor een hoop nostalgie. Ik heb gemerkt dat de vier seizoenen van ‘Rozengeur en Wodka Lime’ exact vertellen wat er op dit moment in mijn leven gebeurt. Een serie van een jaar of 10/15 geleden waarin vier vriendinnen van alles meemaken. Scheidingen, ontrouw, verlies, liefde en sex. Het komt allemaal voorbij. Net als bij mij…..

Het leven van een gescheiden vrouw is best ingewikkeld. Aan de ene kant probeer je een gezellig thuis te creëren. Onafhankelijk van een partner, gewoon ‘lekker’ op jezelf. Aan de andere kant verlang je naar gezelschap. Een maatje, een liefdespartner, een gesprekspartner, iemand waarmee je leuke dingen doet… Natuurlijk, ik heb een paar superlieve vriendinnen. Maar toch mist er iets. Na ruim een half jaar ben ik eraan toe. Een nieuwe relatie. Zoooooooo, het hoge woord is eruit. Ja, en wat nu. De eerste pogingen zijn helaas niet helemaal succesvol gebleken. Belemmerende overtuigingen uit het verleden blijven me achtervolgen en zorgen dat ik me af en toe gedraag als een overjarige puber of een neurotische controlfreak.

Er is een mooi woord voor. Ik lijd aan ‘emotionele instabiliteit’. Door alles wat er de afgelopen jaren is gebeurd ben ik een soort van labiele dame geworden. Uiteraard uit zich dat in het geheel niet in mijn arbeidzame leven. Gelukkig kan ik mijn uitdagingen hier nog steeds in vinden en kan ik me tijdens werkuren goed focussen. Hoe anders is dit in mijn privé-leven. Dat is momenteel een behoorlijke puinhoop. Zonder al te veel in detail te treden kan ik melden dat geluk en verdriet zo ongeveer per uur wisselen. Jantje lacht, jantje huilt is op mij zeer van toepassing.

Het zal er allemaal wel bijhoren. Het ‘op eigen benen staan’. Aan belangstelling van de andere sexe geen gebrek. Via allerlei kanalen komen ze op mijn pad. Was zelfs al een beetje verliefd maar ook dat wist ik te verkloten. Bindingsangst, gebrek aan vertrouwen, bang om gekwetst te worden? Het zal wel een combinatie zijn van alle genoemde factoren….

Waarschijnlijk is de enige remedie: ‘RUST’. Pfffff…… zo geen zin in. Ik heb juist energie voor 10…..

Wordt vervolgd.

Liefs, Miranda

4 comments

 1. Ondanks dat het helaas niet tot een wandel rondje om het water is gekomen .
  Vind ik het toch leuk om jou blog te volgen en vooral te lezen .
  Ik begrijp jou gevoelens zo kort naar een scheiding de rollercoaster van gevoelens en vooral je helemaal overspoeld voelen door je gevoelens woede, blij, verdriet, machteloos.
  Maar …… Het gaat weer voorbij en zal de vreugde , liefde , trots en rust in je zelf weer terug komen .
  Neem je geluk in eigen hand ….Kijk niet te veel achterom dan val je alleen maar .
  Rust…… Hmmm..ik denk Stap voor stap ,als je het goed met je zelf kan vinden wordt het leven ook weer gezelliger en mooier en wordt ook voor jou de lucht weer blauw en dan komt de rest vanzelf weer . Alles op zijn tijd en niets moet alles mag .
  Pas goed op jezelf Miranda

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s