Zonder geheugen geen paspoort

Normaal ben ik niet zo’n tassenfreak maar om de één of andere reden heb ik de afgelopen tijd al een stuk of 5 exemplaren aangeschaft. Omdat een mens nu eenmaal meestal maar één tas tegelijk gebruikt zou je kunnen veronderstellen dat ik nu ook wel een paar oudjes kan weggooien. Toch kost het me moeite om afscheid te nemen. Dat geldt in het bijzonder voor een lichtbruine cowboybag. Overal sleep ik het ding mee naartoe en het is zo’n heerlijke tas vol vakjes zodat je alles overzichtelijk kan opbergen.

In een moment van opperste creativiteit bedenk ik dat het wellicht nog best de moeite waard is om een poging te wagen om de gebruikssporen van de tas te verwijderen zodat hij nog even meegaat. Een tweede leven voor mijn lievelingstas, dat verdient ie…. Mijn gedachten maken overuren. Ik kan proberen met een schuursponsje de vlekken eraf te krijgen. Ach nee, daar is geen beginnen aan, de hele tas is smoezelig. Misschien laten weken in lauw water? Zou kunnen, maar ik heb geen emmer….. Opeens staart de wasmachine me aan. Ja! Natuurlijk! Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb. Ik doe het ding gewoon in de wasmachine. Voor de vulling stop ik er wat handdoeken bij en hup, wasmiddel erbij, deurtje dicht en draaien maar. Een paar uur later bekijk ik het povere resultaat. De suède tas is helemaal hard geworden en de vorm is aan alle kanten verdwenen….. Typisch gevalletje van operatie geslaagd, patiënt overleden….

Mijn teleurstelling nog verwerkend ontdek ik vanuit mijn ooghoek een klein vierkant object. Het ligt op de rand van de trommel. Huh….. dat lijkt mijn Rabo scanner wel…. wat doet die hier in de wasmachine? Oh nee toch. Al die vakjes ook. Ik ben er vast eentje vergeten leeg te maken. Ik pak het ding en zie dat het schermpje vol water staat. Een driftige actie met de föhn mag niet baten. Verslagen zit ik met tas en scanner op de bank. Opeens bedenk ik dat in hetzelfde vakje als de scanner ook mijn paspoort zat…… die zal toch niet ook in de trommel zitten? Ik ren naar het washok en zie het verfomfaaide rode boekje tussen de handdoeken liggen. Voor wie denkt dat een paspoort een wasbeurt wel aankan. Niet dus! Ik kan nog net mijn foto herkennen maar al het andere is doorgelopen en het papier is gedeeltelijk verkruimeld.

Er zit niets anders op dan een nieuwe scanner en een nieuw paspoort aan te vragen.  De scanner is zo online geregeld en krijg ik enkele dagen later per post toegezonden. Voor het paspoort zit ik nu op het gemeentehuis. De man achter de balie staart mij aan wanneer ik hem het vodje overhandig. ‘Hier wil ik graag een nieuwe voor,’ zeg ik nuchter. ‘Dat begrijp ik, wat is er gebeurd?’ vraagt de ambtenaar begripvol. ‘Wasmachine,’ antwoord ik simpel. Natuurlijk had ik een nieuwe foto meegenomen en de procedure voor een nieuw paspoort kan beginnen. ‘Ik zal u wel een paar vragen moeten stellen, om te checken of u het wel bent,’ zegt de aardige man achter de balie. Ik knik en het vragenvuur brandt los.

Het verhoor bestaat uit het opsommen van allerlei wetenswaardigheden uit mijn leven. Vragen als: ‘Waar woon je? Waar heb je daarvoor gewoond? Wat was daar je postcode?’ Ik moet echt even nadenken voordat ik de antwoorden weet. De man vraagt nog meer: ‘Wat is de geboortedatum van je vader? En van je moeder? En van je zoon?’ Bij de laatste vraag stok ik even. ‘Van welke zoon?’ vraag ik vertwijfeld. ‘U heeft er toch maar één?’ antwoordt de man. ‘Nee, ik heb er twee!’ zeg ik resoluut. ‘Maar u bedoelt waarschijnlijk mijn jongste zoon, die nog in deze wereld is.’ ‘Ja,’ zegt de man zonder verdere omhaal en ik noem de geboortedatum van mijn zoon Wes. Ondertussen slik ik even een keertje extra. Officieel heb ik dus nu maar één zoon….. Nou, echt niet….. ik had er twee en ik heb er twee en ik blijf er altijd twee houden!!

Nadat ik een 10 met een griffel heb gescoord kan de aanvraag worden goedgekeurd. Over 5 dagen kan ik mijn nieuwe paspoort afhalen. Ik vind dat ik dan ook meteen een bewijs mag ontvangen dat meneer Alzheimer nog niet bij mij langs is geweest :-).

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s