Stil maar, wacht maar, alles wordt nieuw

De titel van dit blog verwijst naar een liedje dat ik vroeger zong op de zondagschool. De tweede regel was: ‘De hemel en de aarde’, maar zover wil ik nu ook weer niet gaan :-). Dat er echter een heleboel nieuws te melden is, dat is een feit. Dat kan ook niet anders als je twee maanden geen blog meer geproduceerd hebt. Mijn nederige excuses dat ik jullie zolang heb laten wachten, maar ik was nogal druk…

Allereerst was er natuurlijk mijn verhuizing. Van het appartement met een grandioos uitzicht over de Milligerplas ben ik nu neergestreken in een intieme patiowoning. Geen strand voor de deur, geen langslopende joggers, geen gillende kinderen maar een relaxte binnentuin (waar overigens nog wel wat stevig snoeiwerk aan te pas moest komen, maar dat terzijde).

Moest ik het in het huurappartement doen met de vloer en stoffering van de huurbaas (niet helemaal mijn smaak), hier kan ik helemaal los qua inrichting, kleuren etcetera. Nou ja, kleuren…… ik ben nogal een kleurloos type geworden :-). Alles mag (lees: moet) in naturel tinten worden uitgevoerd. Voor mij geen roze kussentjes (nee, ook geen pastel) of kleurrijk kunstwerk. Lekker zennnnn. Rust is voor mij het toverwoord in mijn nieuwe huis. Oorspronkelijk bedoeld om helemaal alleen tot mezelf te komen….. maar….. dat liep toch even anders…..

Een week of wat geleden, ik had net besloten dat ik nog niet aan een relatie toe was, liep ik ineens via de bekende online kanalen een leuke vent tegen het lijf. Ondanks mijn meteen uitgesproken bedenkingen rondom stelvorming leidden diverse appjes toch tot een rendez-vous. En… om een lang verhaal kort te maken… de vonk sloeg over….

‘Ja, ja,’ hoor ik jullie nu zeggen: ‘Dat zeg je wel vaker. En dan is het een week later weer over…’ Nou, lieve mensen, dat kan ik niet ontkennen, maar dit keer voelt het toch anders. Garanties krijg je nooit en de tijd zal het leren, maar vooralsnog zorgt dit manspersoon voor behoorlijk wat reuring in de maagstreek. Kortom, van rust is geen sprake meer. Met de moed der wanhoop probeer ik mezelf wijs te maken dat het, ondanks de heftigheid van deze prille liefde, toch beter is om ook wat tijd met mezelf door te brengen. En, toegegeven, dat is ook best fijn. Ook leuke dingen doen met mijn familie en vriendinnen ga ik zeker niet op een tweede spoor zetten. Dus ik heb met mijn nieuwe manlief afgesproken dat we niet 24/7 bij elkaar zijn. Heel verstandig vind ik dat van mezelf :-).

Maar nu…. vanavond…. komt ie weer! Slaat ie zijn armen weer om mij heen. Voel ik zijn lippen op de mijne. Fluistert hij dat hij van me houdt. Kruipen we tegen elkaar aan op de bank. Vraagt hij of ik een glaasje wijn wil en luisteren we samen naar onze favoriete muziek. Hele gesprekken voeren we over de zin van het leven en allerlei andere onderwerpen. Ik verheug me erop. Op de man die mij mezelf laat zijn. Die verliefd is op alles wat mij mij maakt. Die me naast mijn schoenen laat lopen van alle complimentjes die ik van hem krijg.

En weet je wat het allermooist is? Ik voel hetzelfde voor hem. Na een periode waarin ik dacht dat verliefd worden niet meer voor mij weggelegd was overkomt me nu dit. We hebben in de afgelopen jaren het één en ander meegemaakt, mijn nieuwe liefde en ik. En we hebben ons allebei voorgenomen desondanks te genieten van wat het leven nog te bieden heeft. Te beginnen met een heerlijke avond samen!

Ik was stil, ik heb gewacht en alles is nieuw geworden.

Liefs, Miranda

 

 

One comment

  1. 10 minuten geleden was ik aan het strijken en ineens dacht ik aan jou. Eigenlijk doordat zoonlief Niek met zijn gezin op Vlieland is. Lang niets gehoord van jou dus en ik wist zeker dat een nieuwe liefde de oorzaak was, dus is. Ik zette zojuist mijn Ipad aan en jewel dus. Geweldig leuk voor je. Ik wens je alle geluk van de wereld met je nieuwe lief.
    🍀♥️😘 Groet van Bernadet Boes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s