Dress to impress…

Ik ben in een opperbeste bui. Lekker geslapen, mijn lief uitgezwaaid en een relatief rustig dagje voor de boeg. Eerst ga ik thuis beginnen met de was, afwas en het verdere huishouden. Zo’n gietvloer is prachtig maar je ziet er alles op. Met name modderige hondenpoten….. Morgen krijg ik een zakelijke delegatie op bezoek dus de stofzuiger en de dweil moeten erover.

Na de schoonmaakactie is het tijd om mezelf in een pittig jurkje te hijsen. Ik moet namelijk zometeen naar een bestuurlijk overleg met de wethouder. En dan doe je natuurlijk net even iets meer je best om er piekfijn uit te zien :-). Ja, dit blauwe jurkje is wel leuk. Met een zwarte panty en suède laarzen moet dat een prima combi opleveren.

Oh ja, niet vergeten, eerst moet ik nog even naar de fysio. Mijn nek zit al maanden vast en hij probeert er wat meer beweging in te krijgen. Maar ja, dan moet het jurkje weer uit….. en dan sta ik in mijn panty…. niet echt een fraai gezicht. IJdel als ik ben trek ik onder de jurk een lang zwart T-shirt aan zodat de wat vollere onderdelen van het vege lijf bedekt blijven als de jurk uitgaat. Oke, nu de jurk erover aan. Oei, wat zit ie strak. Huh, zoveel ben ik toch niet aangekomen??

Oh, er zit een rits in haha, nou, nu moet het beter gaan… Ik zip de rits open en stap in de opening. Met een beetje wurmen heb ik de jurk op z’n plek. Nu alleen de rits nog even dichttrekken. Eeeeh, best een lange rits. Ik duw hem omhoog zover als ik kan en probeer dan van boven het laatste stukje omhoog te trekken. Kan ik bij het lipje? Ja…. nee….. ja…… ja, ik heb hem. En nu trekken….. eeehhh, hij zit vast. OMG heb ik dat. Ik zit vast in een jurk en de rits wil niet meer op of neer…. Hoeveel tijd heb ik nog? Nog wel eventjes…. rustig blijven Miran.

Het zweet breekt me uit, maar uiteindelijk lukt het me om de rits weer naar beneden te krijgen. Ik geef het niet zo snel op, maar na een keer of 5 proberen blijkt het toch niet mogelijk om zonder hulp de rits helemaal dicht te krijgen. De spartelingen tijdens  de pogingen om de jurk met de rits dicht aan te trekken zal ik je verder besparen. Pas wanneer ik me realiseer dat ik dit ritueel toch echt niet voor de ogen van de fysiotherapeut kan herhalen, besluit ik de jurk terug in de kast te hangen. Dan maar een stretchjurk, die er iets minder formeel uitziet, maar die ik wel met goed fatsoen aan en uit kan trekken.

Nu snel in de auto, want ik moet een beetje haasten. Bij de fysio voor de deur check ik nog even mijn telefoon. Oh, ik heb een berichtje. ‘De afspraak met de fysiotherapeut kan helaas niet doorgaan.’ De simpele woorden zonder verdere reden laten me ontploffen. Grrrrr. Op de vraag of ik ook later op de dag kan antwoord ik uit protest meteen ‘NEE’ zonder in mijn agenda te kijken of ik kan of niet.

Ja, wat nu? Ga ik terug naar huis voor een half uurtje? Of ga ik alvast naar de lokatie van de zakelijke afspraak? Ik besluit het laatste te doen en nu zit ik hier dus dit blogje te typen in de Atoomclub in Zwolle. Superleuke plek om te flexwerken. Dat dan weer wel…. Zo meteen gewoon vergaderen. Veel rustiger dan wat ik in mijn vrije tijd doe :-).

Liefs,

Miranda

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s