Killerbody 2.0

Wie mij al langer volgt weet dat ik begin dit jaar een blog schreef over mijn streven naar een Killerbody. Ik beloofde dat mijn mollige lijf de 2,5 kilo die ik er aan had gegeten weer snel kwijt zou zijn….. Krap een jaar later moet ik helaas bekennen dat er nog 2,5 kg bijgekomen is…. en nee, het zijn geen spieren…. 

Mijn discipline op zakelijk gebied is altijd om door een ringetje te halen. Anders is dit met mijn sportieve prestaties. De keren dat ik enthousiast begin aan een nieuwe sport zijn inmiddels niet meer op twee handen te tellen. Ik denk dat alle sportscholen in Zwolle wel een periode door mij gesponsord zijn…

Minder eten of niet snoepen gaat me gemakkelijker af, maar dat heeft weer als effect dat de boel er nogal verslapt uitziet. Want….. eerlijk is eerlijk…… de extra kilo’s zorgen wel voor een gevuldere beha en een wat boller gezicht en dat staat zo gek nog niet. In de benen/buikstreek heb ik dat extra volume echter niet echt nodig…. Niet voor niets hoor je vaker dat, als je ouder wordt, je moet kiezen tussen een mooi slank lijf of wat extra kilo’s maar een gezicht met wat zachtere lijnen.

Een nieuw dilemma dient zich hierbij aan. Ga ik voor afslanken of voor verstevigen? Mijn lieverd vindt me perfect zoals ik ben, dus van hem hoeft er helemaal niets te veranderen. Ikzelf zie echter de spiegel steeds bedenkelijker terugkijken. Hoe feller het licht, hoe meer ik zie dat 54 jaren niet ongemerkt voorbij zijn gegaan. Wat te doen? Een collega geeft uitkomst. Zij volgt al een tijdje het FIT20 programma. Twintig minuten per week hangen aan de apparaten met persoonlijke begeleiding. Niet komen opdagen is geen optie want dan word je gewoon gebeld waar je blijft. En je hoeft je niet eens om te kleden voordat je gaat trainen. Dat lijkt me wel wat! Maar heeft het ook effect?

Afgelopen zaterdag is het zover. De gratis proefles. Het begint al goed, want ik vergis me in het adres…. Te laat dus, maar de personal trainer is alleraardigst. Nu nog wel, schiet het door mijn hoofd. Hij moet tenslotte de klant nog binnenhalen :-). Dat lukt overigens prima, want ik zie het wel zitten, deze nieuwe methode. De spieren worden flink aan het werk gezet gedurende 20 minuten, wat ervoor zorgt dat je de rest van de week moet herstellen. Vaker dan één keer per week mag je het dus ook niet doen, want dat zou een te zware belasting zijn.

Meer weten over de werking van FIT20? Bekijk dit leuke animatiefilmpje.

Ik voel me een echte early adopter. Het zou toch fantastisch zijn als de belofte ‘een strak lijf in 20 minuten per week’ waarheid zou worden. Gedachten als: ‘Als het te mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar,’ duw ik snel weg. Iedere strohalm is momenteel welkom om het verslapte lijf weer in conditie te krijgen. Het liefst met zo min mogelijk inspanning, dat moge duidelijk zijn. Maar wel graag voor 17 januari, want dan vertrek ik met manlief naar Maleisië. Ik moet er toch niet aan denken dat hij me dan aanschouwt in het volle zonlicht in plaats van bij kaarslicht in de slaapkamer… OMG er moet nog een hoop gebeuren :-).

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s