Turn the page

In deze tijd van het jaar ontkom je er bijna niet aan. De stemmige kerstmuziek, de overdadige lampjes en kaarsjes en de onweerstaanbare drive van iedereen om je heen om het zo gezellig mogelijk te maken in deze donkere dagen.

Het versturen van kerstkaarten mag dan niet meer van deze tijd zijn, het uiten van allerlei wensen is dat wel. Onder iedere mail die ik de afgelopen weken heb verzonden en ontvangen staat: ‘fijne dagen gewenst’, geniet van je vrije dagen’, ‘nogmaals fijne dagen hè!’ Alsof je al het geluk van het afgelopen jaar opspaart tot je eindelijk ‘fijne dagen’ mag hebben.

In mijn geval is dat misschien nog niet eens zo’n rare gedachte. Het einde van het jaar is traditioneel ook de tijd dat je terugkijkt. Op het afgelopen jaar, op de afgelopen jaren. Iedereen die mij al een tijdje volgt weet dat het niet gemakkelijk is geweest. Terugkijken betekent voor mij dat gevoelens van heimwee, weemoed, nostalgie en verdriet zich vermengen met hoop, vertrouwen, liefde en geluk.

Er is nog een andere emotie die ik nu voel. Dat is dankbaarheid. Dankbaar dat ik ondanks het bizarre verleden nu toch het geluk weer gevonden heb. Dankbaar dat het mij ook zakelijk best voor de wind gaat. Dat ik daarom een leuk huis heb kunnen kopen dit jaar en dat ook nog voor 100% naar mijn zin heb kunnen verbouwen en inrichten.

Ik ben dit jaar een bofkont geweest. Niet alleen in materiële zin maar bovenal ook in de liefde. De liefde voor mijn ouders is lekker opgelaaid en heeft ervoor gezorgd dat de band beter is dan ooit. Voor mijn lieve zus en vriendinnen heb ik ook eindelijk eens wat meer tijd en we doen allemaal superleuke dingen. En dan heb ik het nog niet eens over mijn nieuwe liefde. De man die me weer laat stralen en me laat voelen dat ik er mag zijn. Gewoon zoals ik ben, met al mijn goede en slechte eigenschappen.

gedicht willem

Het maakt dat ik vol vertrouwen de toekomst tegemoet ga. We gaan er wat moois van maken met elkaar. Te beginnen met een heerlijke Kerst met de mensen die ervoor gezorgd hebben dat 2017 voor het eerst sinds jaren weer eens een jaar is om met vreugde aan terug te denken. Een jaar waarin ik een bladzijde heb omgeslagen in het levensboek en vol verwachting ben begonnen aan het lezen van het volgende hoofdstuk.

Ik wens je hele fijne feestdagen omringd door de mensen die jou in het afgelopen jaar gelukkig hebben gemaakt.

Liefs, Miranda

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s