Ik haat de weegschaal…

Ja ja, ik weet het. Dat gewicht is de laatste tijd behoorlijk vaak onderwerp van gesprek… Maar het is dan ook draaaaamaaaaatisch!!! Al weer twee kilo erbij in een maand tijd. Oke, de feestdagen en andere vrije dagen hebben niet bijgedragen aan mijn figuur en dat zal in januari heus wel weer bijtrekken, maar toch….. Ik MOET gewoon actie ondernemen voordat ik mijn hele garderobe kan weggooien. 

De vorige keer vertelde ik over FIT20, de nieuwe fitness rage waarbij je 20 minuten per week onder begeleiding van een personal trainer aan de apparaten hangt. Ik moet zeggen, dat is best leuk en ik voel ook zeker aan mijn lichaam dat het de boel een beetje verstevigt. Het is echter bij lange na niet genoeg. Sinds ik Sjoko niet meer hoef uit te laten zit ik maar te zitten onder mijn dekentje op de bank. En steeds vaker wordt thuisbezorgd.nl gebeld voor een vette hap. Dit kan zo niet langer.

Omdat 1 januari traditioneel de dag is voor goede voornemens besluit ik om per die datum lid te worden van Weight Watchers. Nee, nou niet heel hard gaan lachen!! Ik meen het heel serieus. Ik ga ermee aan de slag, compleet met app, cursus en de hele puntentellerij.

Over die punten gesproken. Ze werken tegenwoordig met een nieuw systeem. SmartPoints… Ik mag er 23 per dag gebruiken…. Het werkt een beetje gek. Ik dacht eerst zelfs dat er geen hout van klopte. Hoe kun je nu voor kipfilet (ongeacht de hoeveelheid) helemaal geen punten gebruiken en voor een glaasje Rivella zonder calorieen wel 1 punt verspelen? Nader onderzoek leert dat de WW club mij probeert in het korset van een gezonde voeding te hijsen. Door gezond eten en drinken zeg maar ‘gratis’ te maken eet je hier meer van, en dan blijf je eerder af van de snacks. Zit wat in.

IJverig begin ik het online dagboek te vullen met de dingen die ik altijd eet. Valt best mee eigenlijk, ik blijf nog ruim onder de 23 punten. Maar eh….. als ik nu die kaas vervang door kipfilet…… en die crackers door griekse yoghurt (vind ik zelfs nog lekkerder)….. huh, dan heb ik ineens heel veel punten over…… Ha, dat is mooi. Kan ik in plaats van twee glazen wijn er drie of zelfs vier nemen en dan nog heb ik punten over. Dat zal toch niet de bedoeling zijn….

Ik hou het er maar op dat behalve gezond eten en drinken ook gezond verstand een heel belangrijk ingrediënt is. Anyway, ik ga morgen starten. En op 8 januari is mijn eerste cursusavond :-). Eens kijken of de stok achter de deur zorgt voor extra motivatie. Ben nogal een strebertje, dus ik vertrouw erop!

Oh, weet je mensen die ook (willen) afvallen? Tip ze even. Misschien willen ze mijn belevenissen wel volgen. En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar hun reacties en tips.

Liefs,

Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s