Zo had het moeten zijn…

Ik denk terug aan dinsdag 6 januari 2015. Robin is jarig. Hij wordt vandaag 27 jaar, maar dat belet hem niet om net als alle andere dagen gewoon naar zijn werk te fietsen. Hij houdt van zijn baan als automonteur bij Berendsen & de Graaf.Hij noemt zichzelf overigens liever ‘technisch specialist’ omdat hij zich binnen het team extra heeft verdiept in de computergestuurde onderdelen van Toyota. Hij houdt van nieuwe technieken, zoals hybride systemen en geavanceerde boardcomputers.

Het is dan ook niet raar dat hij de ambitie heeft om verder te groeien op dat vlak. En waar kun je dat beter doen dan bij een vooruitstrevend bedrijf als Tesla? Hoewel het hem aan het hart gaat dat hij dan zijn vertrouwde werkomgeving en collega’s achter zich moet laten, wordt de drang om verder te kijken steeds groter. Hoe gaaf is het dan dat Tesla onlangs belangstelling heeft getoond in zijn persoontje. De sollicitatieprocedure is inmiddels in volle gang. Wat er gevraagd wordt is echter niet mals en bovendien moeten alle benodigde bewijzen van bekwaamheid in het Engels worden geschreven. Een hele klus.

Daar komt nog bij dat Robin een paar jaar geleden is gestart met een avondopleiding werkplaatsmanagement. Hoewel het studeren hem vanwege zijn dyslexie niet gemakkelijk afgaat, staat hij nu op het punt om zijn studie met goed resultaat af te ronden. De afstudeerscriptie moet nog ingeleverd worden en dan mag hij zijn diploma in ontvangst nemen.

De date met de dame die al geruime tijd belangstelling toont schuift Robin steeds weer op de lange baan. Zijn vrijgezelle leventje begint hem bij tijd en wijle te vervelen, maar op dit moment zijn studie en sollicitatie belangrijker.

Kortom, de komende maanden worden druk. Heel druk. Dat hij vandaag jarig is, laat hij dus maar even voor wat het is. Natuurlijk zorgt hij voor lekkere sauzijcenbroodjes bij de koffie in de kantine maar verder zit een uitgebreide viering even niet in de planning.

Gelukkig heeft hij wel tijd om het komende weekend naar Vlieland te komen. Het is springvloed en windkracht 9. Het water komt tot net onder de dijk, maar gelukkig houden we onze voeten droog. Bij de warme kachel help ik hem bij zijn studie zoals ik vaker doe. Ik ben zelf niet zo technisch dus het is ook wel eens voorgekomen dat we een avond op een ingewikkelde som hebben zitten broeden en dat ie toch fout bleek te zijn…… Iets met een wal en een sloot :-). Maar goed, ik bedoel het goed en dat weet hij. In ruil voor mijn hulp besteedt hij vervolgens een middagje aan het vullen van theezakjes. Mijn theewinkeltje staat namelijk op het punt om geopend te worden en dan moeten de schappen natuurlijk wel mooi vol staan met allerlei theesmaakjes.

Wat een mooie tijd is het en wat zijn we gelukkig. Vol dromen over een onbezorgde toekomst. We zien het als een vanzelfsprekendheid.

Het is nu 6 januari 2018. Robin is vandaag 30 jaar geworden. Een mooie leeftijd. Hij werkt inmiddels drie jaar bij Tesla en is opgeklommen van autotechnicus naar chef werkplaats. Vorig jaar is hij getrouwd met zijn vriendin en het eerste kindje is op komst.

Het stel heeft een oud boerderijtje gekocht waar ze ieder vrij uurtje aan het klussen zijn. Nou ja, als Robin niet aan het sleutelen is dan…. Naast de boerderij is namelijk een grote schuur waar hij diverse BMW’s heeft staan. In de hoek staan een paar gave exemplaren die hij alleen nog maar hoeft te poetsen, op de brug staat een klusauto en dan zijn er nog een paar ‘donorauto’s’ die gestript worden om de onderdelen te gebruiken.

Robin’s droom is uitgekomen en wanneer hij mij voor het eerst zijn schuur laat zien verschijnt er een grijns van oor tot oor op zijn gezicht. Hij is zo trots dat hij dit bereikt heeft dat mijn moederhart een sprongetje van vreugde maakt. Robin is tevreden en leeft een heerlijk leven. Zo had het moeten zijn…

Liefs, Miranda

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s