Is jouw werk een win/win?

Terwijl ik de parkeerplaats oprijd kijk ik schuin voor mij naar het gebouw waar ik moet zijn. De Buurtboerderij in Bennekom. Na een uurtje sturen stap ik wat stram uit de auto en trek mijn jas recht. In de afgelopen maanden heb ik regelmatig kennisgemaakt met nieuwe gelegenheidscollega’s en dit is weer zo’n afspraak waarbij ik geen idee heb waar ik terechtgekomen ben. Eén van de leuke dingen van het uitvoeren van verschillende opdrachten als zzp-er.

Ik loop naar de zij-ingang en passeer een grote bus die op het punt staat te vertrekken. Eenmaal binnen klop ik op de eerste deur die ik tegenkom en zonder het antwoord af te wachten steek ik mijn hoofd om de deur. ‘Ben jij Nicole?’ vraag ik aan de dame die achter een bureau zit. ‘Nee, eerlijk gezegd ken ik hier ook niet zoveel mensen,’ antwoordt ze. ‘Oh, die zit in de bus’, hoor ik een andere dame zeggen, die mijn vraag hoorde. Ze snelt naar de bus en trekt het portier open. ‘Nicole, er is iemand voor je,’ zegt ze behulpzaam. ‘Oh ja, dat is waar ook, je zou komen,’ zegt Nicole, terwijl ze de bus uitklimt. ‘Dan moet dit vrachtje maar even wachten.’

We zoeken een rustig plekje en bespreken het onderwerp waar ik voor kom. De Buurtboerderij is een dagbestedingscentrum waar kleine klusjes gedaan worden. Denk hierbij aan het samenstellen van pakketjes, het plakken van stickers of andere handvaardigheden. Ik kan de hulp van de mensen hier goed gebruiken voor één van mijn opdrachten en we komen al snel tot overeenstemming. Nieuwsgierig als ik ben vraag ik of een rondleiding mogelijk is. Dat kan, en trots laat Nicole mij de ruimtes zien waar het allemaal gebeurt. ‘Wie ben jij?’ hoor ik opeens. Ik draai me om en zie een mevrouw van middelbare leeftijd. Ze lacht en wiebelt een beetje op haar benen terwijl ze mij verwachtingsvol aankijkt. ‘Ik ben Miranda, en jij?’ zeg ik en ze noemt haar naam. We kletsen nog een beetje over wat ik kom doen en wandelen daarna verder. Meerdere kleine gesprekjes met werknemers volgen en ik neem wat foto’s van alles wat mij opvalt.

Op de terugweg dwalen mijn gedachten af naar de nieuwe mensen die ik heb ontmoet. Begeleiders die vol enthousiasme dit bedrijf aansturen. En mensen met een beperking die hier een mooie dagbesteding hebben gevonden. Ik denk ook aan de opdrachtgevers. De bedrijven die het een goed idee vinden om een aantal taken uit te besteden aan de Buurtboerderij. Zij krijgen hun pakketjes of zakjes met stickers of mooi ingepakte cadeaubonnen keurig bezorgd en de mensen die hier werken hebben een hele leuke en zinvolle dag.

Behalve deze win/win situatie denk ik nog aan iets anders. Ik denk aan mijn eigen werk. Mijn eigen win/win situatie. Best belangrijk om af en toe bij stil te staan. Vormt je werk nog een ‘win’ voor jezelf en voor je werkgever of opdrachtgever? Voor mij is de conclusie dat het nog nooit meer een win/win is geweest dan nu, in mijn zelfstandige bestaan en voor de opdrachtgevers die ik nu heb. Ik ervaar enorm veel vrijheid in wat ik doe en mijn creativiteit draait overuren. Ik zit regelmatig in de ‘flow’ en mijn gevarieerde dagen gaan pijlsnel voorbij. Wat uit mijn handen komt lijkt mijn opdrachtgevers gunstig te stemmen en dat maakt mij op mijn beurt weer dankbaar en vol zelfvertrouwen.

Al met al ben ik een gelukkig mens. Natuurlijk omdat ik privé lekker in mijn vel zit, maar zeker ook doordat het qua werk goed gaat. Hoe is dat voor jou? Kan geen kwaad er eens over na te denken. En er iets aan te doen wanneer het niet zo lekker gaat. Gewoon, omdat je je talenten niet moet laten verstoffen. Het beste uit jezelf moet halen. Dat besef ik des te meer na dit bezoekje aan de Buurtboerderij.

Liefs, Miranda

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s